Mladi Alija Bungur iz Bugojna skupio sve audio kasete Halida Muslimovića

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Alija Bungur (23) iz Bugojna od rođenja živi u invalidskim kolicima jer boluje od cerebralne paralize. Onemogućeno mu je kretanje bez tuđe pomoći i zbog toga najviše vremena provodi uz kompjuter i muziku, a posebno muziku Halida Muslimovića.

– Halida Muslimovica sam počeo slušati od svoje 5. godine i od tada je on moj najdraži pjevač. Do sada sam skupio sve njegove audio kasete, a slušam ga svaki dan od njegovih prvih do zadnjih pjesama. Pored toga pratim i gledam njegove spotove na Youtubeu i pratim njegovu Facebook stranicu, a na zidu sobe imam njegov veliki poster i slike – rekao je Bungur.

Bungur ističe da je Muslimovića upoznao 2002. godine na jednom od njegovih nastupa u Bugojnu.

– Na pauzi nastupa me njegov menadžer odveo do njegovog stola. Bio sam bio jako sretan, osjećaj mi je bio neopisiv i zaplakao sam od sreće, a nakon toga bio sam na njegovim koncertima još tri puta puta. Skoro sve sam želje svoje sam ispunio, a jedina mi je želja još ostala da me Halid Muslimovic posjeti – kazao je Bungur.

bungur-s-horom11

Dodaje da osim Halida Muslimovića da mu je drag Ismet Horo.

– Ismet Horo i televizija Hayat zajedno sa emisijom “Ispuni mi Želju” su mi poklonili kolica na motor 2012. godine,  a 2013. godine Ismet Horo mi je dolazio na 20.  rođenan i ovim putem mu se jako zahvaljujem toga – rekao je Bungur.
Autor: A. VREBAC

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/