Održan Prvi inovacijski turnir Omladinske banke Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

U Kristalnoj sali Općine održan Prvi inovacijski turnir Omladinske banke Bugojno, što predstavlja novost u radu Omladinske banke. Mladi, organizovani u više grupa kroz takmičarski duh predstavljali su svoje projektne ideje.

Neki od njih će dobiti i verifikaciju od Komisije u kojoj su mladi članovi odbora Omladinske banke Bugojno, nakon čega će uslijediti konkretna realizacija odobrenih projekata mladih.

Mogu reći da tražimo više od mladih, ali i nudimo više . Ovdje se sve ne završava. Nama su važni ovi mladi ljudi i oni koji budu najagilniji, najpoduzetniji, koji pokažu kapacitete koje mi želimo, i bit će im ponuđeno da se okušaju i sa biznisima, gdje imamo paket investicija od 40.000 KM. Mislim da je ovo velika prilika za mlade od 18 do 30 godina i nadam se da će je znati iskoristiti – kaže Dženan Šarić, projekt menadžer Fondacije Mozaik na programu omladinskih banaka.

Inače, program Omladinske banke u Bugojnu se realizira već četvrtu godinu za redom i u ostvarivanju projekata učestvovao je veliki broj mladih, koji su kandidovali i s uspjehom okončali više značajnih aktivnosti bitnih za zajednicu .

 

rtv.bugojno.org

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o