Održan “Džek popularnosti”: Đerđef udruženje godine, Kalbić humanistica godine

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U restoranu Amerikano” u Donjem Moštru kod Visokog u nedjelju navečer održana je tradicionalna, četvrta po redu, dodjela prestižnih priznanja “Džek popularnosti” iz oblasti književnosti, novinarstva, humanosti, muzike i sporta. Manifestaciju je obilježila sjajna organizacija i lijepo druženje svih prisutnih, a priznanja su na kraju otišla u ruke najboljih.

Bugojansko udruženje žena Đerđef proglašeno je udruženjem godine, dok je predsjednici ovog udruženja Šidi Kalbić uz veliki aplauz prisutnih uručeno priznanje za humanisticu godine. Također, posebno su nagrađene i dvije članice ovog udruženja. Sabini Reiz uručeno je priznanje za voditeljicu godine, dok je Slađani Livančić pripalo priznanje za humanitarni rad.

Želimo da se zahvalimo našem Džemalu Softiću na sjajnoj organizaciji ove manifestacije. Priznanje za Udruženje Đerđef je priznanje za sve članove koji skupljaju pomoć i za sve naše prijatelje humane ljude koji učestvuju u našim akcijama, jer bez njihove pomoći naše udruženje ne bi dobilo priznanje. Ja moram posebno istaknuti i zahvaliti se Adnanu Habiboviću i Hajrudinu Husiću, dvojici naših najaktivnijih članova koji su također dio ove nagrade.. Ova priznanja daju nam još veći motiv da budemo sve bolji i bolji, jer Đerđef je najjače i najveće udruženje. U Vitezu imamo našu Slađu Livančić, a priznanje je kako možete vidjeti dobila i naša voditeljica Sabina Reiz, kazala je predsjednica Đerđefa Šida Kalbić.

DSC_1926 DSC_1963 DSC_1965 DSC_1971 DSC_1976 DSC_1980 DSC_1986 DSC_1989 DSC_1990
đerđef-1-700x352

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/