Odbijen zahtjev za izdavanje Urbanističke suglasnosti za Regionalnu sanitarnu deponiju

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U prilogu zaključak Ministarstva prostornog uređenja u kojem se odbacuje zahtjev za izdavanje Urbanističke suglasnosti za Regionalnu sanitarnu deponiju.

Ova vijest nije toliko ni zanimljiva koliko je zanimljiva činjenica da je se zahtjev za Urbanističku dozvolu predao mjesec i pol dana prije nego što je se uopće održala Javna rasprava za Okolinsku dozvolu.  Da bi se dobila Urbanistička suglasnost, obični laik zna da se uz zahtjev za istu suglasnost, MORA priložiti Okolinska dozvola, a pogotovo za projekte deponija.

Zašto su nadležni predali zahtjev 26.10.2015 godine, mjesec i pol dana prije nego što je se uopće održala Javna rasprava za Okolinsku dozvolu, to samo oni znaju i dragi Bog.

Kako je moguće da se predaje zahtjev za Urbanističku dozvolu bez Okolinske dozvole, bez obrađene usklađenosti sa prostorno-planskom dokumentacijom gdje lokacija za deponiju mora biti prostorno definirana i kartografski prikazana u Prostornom planu općine.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o