Od 1,5 miliona KM za pomoć zdravstva u SBK, Bugojnu pripalo samo novo sanitetsko vozilo

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Novih 1,5 miliona KM za zdravstvo u ŽSB: Digitalizacija mamografa u Vitezu, sufinanciranje izgradnje zgrade DZ Kiseljak, nova sanitetska vozila

Danas je u Travniku održana 44. izvanredna sjednica Vlade Županije Središnja Bosna. Na prijedlog ministra zdravstva i socijalne politike Ante Matića usvojen je Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za nabavu opreme zdravstvenim ustanovama u ŽSB vrijedan 1,5 miliona KM.

„Vlada ŽSB na današnjoj sjednici jednoglasno je prihvatila prijedlog kojim smo odlučili s 1,5 miliona KM pomoći zdravstvene ustanove u ŽSB. Domu zdravlja Vitez sufinanciramo digitalizaciju aparata za mamografiju u iznosu od 60 tisuća KM. 430 tisuća KM izdvajamo za nabavku deset novih sanitetskih vozila za DZ Novi Travnik, DZ Fojnica, DZ Kreševo, DZ Busovača, DZ Bugojno, DZ Vitez, DZ Gornji Vakuf-Uskoplje, DZ Donji Vakuf te Bolnici Jajce. S ukupno 70 tisuća KM sufinanciramo kupovinu novog ultrazvučnog aparata u Domu zdravlja Travnik, a ovu ustanovu pomažemo i s 10 tisuća KM za materijalne troškove. Domu zdravlja Jajce sufinanciramo nabavku stomatoloških stolica u iznosu od 30 tisuća KM“, rekao je ministar Matić u izjavi za medije nakon održane sjednice Vlade ŽSB.

„Značajna financijska sredstva današnjom odlukom izdvojili smo i Općini Kiseljak za sufinanciranje zgrade Doma zdravlja Kiseljak, a riječ o 600 tisuća KM. Bolnici za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik sufinanciramo nabavku osobno-teretnog lifta, dok Bolnici Travnik pomažemo s 40 tisuća KM za sufinanciranje nabavke defibrilatora. Uz to, značajna financijska sredstva u iznosu od 170 tisuća KM izdvajamo i za JU Bolnica Jajce, u svrhu sufinanciranja rekonstrukcije i adaptacije zgrade bolnice“, naglasio je Matić.

Današnje izdvajanje sredstava za pomoć zdravstvenim ustanovama u ŽSB nastavak je kontinuirane politike ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽSB. Podsjetit ćemo, početkom godine izdvojeno je oko 2,5 miliona KM kroz novi kolektivni ugovor kojim su osigurane veće plaće zdravstvenih radnika u ŽSB. U osmom mjesecu bolnice u ŽSB potpomognute su s 550 tisuća KM, a u devetom domovi zdravlja u ŽSB s 520 tisuća KM. Pomoć zdravstvu i zdravstvenim ustanovama u cjelini i dalje će biti prioritet ministarstva zdravstva i socijalne politike te Vlade ŽSB.

Ured za informiranje ŽO HDZ BiH ŽSB

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/