Očajna radnica ViK-a Bugojno: Postoji li iko u ovoj državi da zaustavi diskriminaciju i samovolju jednog direktora

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U redakciju portala Bugojno Danas obratila Šeherzada Ždralović, radnica preduzeća Vodovod i kanalizacija već 19 godina. Njezin dopis prenosimo u cijelosti:

“Očajna radnica VIK Bugojno.
Nemam drugog načina da se obratim javnosti sem našeg portala Bugojno danas.
Radim u bugojanskom vodovodu kao čistacica i kafe-kuharica skoro 19 godina. Svoje obaveze izvršavam spram zdravstvenim mogućnostima (otežano) jer sam od prije 2 godine polomila koljeno i prekinula bolovanje jer je direktor Husref Duraković izvršio pritisak na drugostepenu komisiju da me pošalju na posao. Prije zdravstvenih problema i sve do sada pomenuti Duraković vrši nevjerovatan psihološki pritisak nadamnom i još nekolicini radnika koji nisu u njegovom privatnom sindikatu na čijem je čelu neuki i poslušni Ramiz Alić.

Ja sam član jedinog legalnog sindikata koji je u sastavu Federalnog granskog sindikata komunalne privrede. Svi mi koji smo članovi ovog sindikata smo kao u logoru. Sva naša prava su osporena pa moramo ih putem suda rješavati što nanosi veliku štetu preduzeću za koju je kriv prvenstveno dir. Duraković. U više navrata u proteklom periodu sam usmeno tražila akontaciju jer mi je teško da se ukalkulišem sa platom koja je najmanja u preduzeću i naravno nije nikad ni odobrio. Vidim ovih dana iako je račun bio blokiran, mnogi njegovi podobnici su redovno istu i podizali pa sam zato, konačno i pismeno se obratila tj. na protokol preduzeća i kao i uvijek do sad, ja je nisam dobila.

Ovim putem želim da pitam, postoji li iko u ovoj državi da zaustavi ovakvu diskriminaciju i samovolju jednog direktora.
Očajna sam jer imam bolesnog muža o kojem se moram brinuti iako finansijski to ne mogu izdržati. Molim sve nadležne organe da se angažuju i da zaustave genocidne radnje u našem preduzeću kako prema meni tako i prema mojim kolegama koji nisu u njegovom sindikatu kojeg je sam formirao za sebe a već imamo sindikat koji je sasvim legalan i koji postoji preko 20 godina.

Danas sam se i pismeno obratila za tri dana godišnjeg odmora međutim mi nije odobreno jer prije nam je rečeno da se pismeno obratimo prvo svom šefu pošto je moja šefica na bolovanju ja sam išla pismenim putem ako je isti zakon za sve radnike zašto nije za mene, godišnji sam tražila pošto mi je majka bolesna da je posjetim.

Gospodine Husrefe imate li vi majku, sestru, ženu, šta bi vi uradili da vašoj ženi ovako neko uradi i ponizi, ja kako znam da radimo u javnom preduzeću a da je zakon za sviju isti, suspendovali ste me bolesnu dok vam pojedinci pijani dolaze na posao oni su slavni samo da kažem pošten ko je ne može opstati. Za razliku od naš firme direktor Čistoće Emir Sarajlić je uvijek uz svoje radnike Allah ga nagradio svakim dobrom, sve dugove je isplatio radnicima, tužbe, regrese i plate, njegovi radnici ne doživljavaju stres a mi u ViK-u da Bog sačuva.”

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/