Obavještenje za vlasnike kućnih ljubimaca

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Veterinarska stanica Bugojno d.o.o. obavještava građane Bugojna da je od 01.01.2019.god.stupio na snagu Pravilnik o identifikaciji i vođenju evidencije pasa,mačaka i pitomih vretica u BIH(„Sl.Glasnik BiH“ broj 96/16) u skladu sa ovim Pravilnikom svi psi koji se nalaze na teritoriji BiH moraju biti identifikovani i evidentirani,te unešeni u državnu bazu podataka.

Ured za veterinarstvo je ukinuo važnost dosadašnjih pasoša,a uveo nove pasoše koje distribuira Agencija za označavnaje životinja Banja Luka,a koje će izdavati nadležna Veterinarska stanica Bugojno d.o.o.nakon izvršene identifikacije životinje mikročipom.

Prema navedenom pravilniku dužnost vlasnika pasa i mačaka je da prijavi životinju za identifikaciju (postavljanje mikročipa) nakon navršena 3 mjeseca starosti,a najkasnije prilikom prvog cijepljenja protiv bjesnila.

Svi psi koji su stariji od 3 mjeseca moraju se čipirati i vakcinisati protiv bjesnila!

Novi vlasnik je dužan da prijavi promjenu vlasništva u roku od sedam dana,isto tako vlasnik kućnog ljubimca je obavezan da odjavi životinju u slučaju smrti,krađe ili izvoza.

NAPOMENA:
Vlasnik je dužan da nadležnoj veterinarskoj organizaciji pravovremeno prijavi životinju za identifikaciju i cijepljenje,kako bi se životinja mogla unijeti u državnu bazu podataka!

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o