Novih 300 radnih mjesta u Donjem Vakufu: Svečano otvoren proizvodni pogon Olip

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Na današnjoj svečanoj ceremoniji otvaranja značajnog proizvodnog pogodna kako za Donji Vakuf, tako i za cijeli SBK, prisutne je na samom početku pozdravio direktor preduzeća Olip- Bosna D.o.o. Travnik, Šaćir Hodžić, koji je je nagalsio:

„ Mi smo danas ponosni na činjenici da otvaranjem novog proizvodnog pogona Olipa u Donjem Vakufu i povećanjem broja uposlenih doprinosimo pozitivnom privrednom razvoju ovog područja“

Općina Donji Vakuf u posljednih nekoliko godina ide uzlaznom putanjom kada je u pitanju ekonomski razvoj općine. Otvaranjem proizvodnog pogona Olipa, kojim je već uposleno 200 radnika, otvaraju se novi kapaciteti za povećanje broja uposlenih za još 100 novih radnika. Načelnik općine Donji vakuf Huso Sušić, prilikom svečanog otvorenja ovog proizvodnog pogona u Donjem Vakufu je istakao:

„ Moje zadovoljstvo danas je veliko.Novih 300 radnika koji će raditi u ovom proizvodnom pogonu je veliko za općinu Donji Vakuf. Osjećam se presretno jer ovo je pozitivan primjer u našoj općini, jer se građanima pruža mogućnost da ostvare pravo na posao“.

Podršku otvorenja proizvodnog pogona Olipa u Donjem Vakufu dao i i premijer Vlade SBK Tahir Lendo.

„Vlada SBK i načelnici općina našeg kantona pružaju nesebičnu podrušku preduzeću Olip koje je ostalo i opstalo u našem kantonu sa tendencijom proširenja proizvodnih kapaciteta, što potvrđuje i današnja svečanost u Donjem Vakufu“ – istako je premijer Vlade SBK Tahir Lendo.

Potpredsjednica Federacije dr. Melika Mahmutebegović, istakla je kako općina Donji Vakuf, ovim proizvodnim pogonom sa brojem zaposlenih oko 300, šalje pozitivan primjer kao općina koja ide uzlaznom putanjom, čime se jača Kanton i Federacija, te je istakla:

„Koristim priliku da čestitam kompaniji Olip, na rezultatima koje su postigli i koje postižu. Posebno čestitam načelniku općine Husi Sušiću za rezultate koje postiže kada je u pitanju broj zaposlenih, ne samo u ovoj fabrici nego i u ranijim projektima zapošljavanja na području općine Donji Vakuf.“

Svojim prisustvom svečano puštanje proizvodnog pogona Olipa u Donjem Vakufu, uveličao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić, koji je ovom prilikom u Donjem Vakufu rekao:

„Ne postoji ni jedan sretniji momenat , osim prisutva ovakvim događajima, koji znače otvaranje novih pogona, stavljanje ljudskih resursa u funkciju ekonomskog razvoja naše jedine domovine BiH.U konačnici znače i otvaranje novih radnih mjesta.Činjenica da u kompaniji Olip i kooperantskim firmama radi preko 2.500 ljudi je izuzetno pozitivan i optimističan podatak, i treba da to bude udarna vijest na svim medijima“ – tokom boravka u Donjem vakufu istako je predsjedavajući vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Prije ceremonije svečanog presjecanja vrpce i obilaska proizvodnog pogona Olipa u Donjem vakufu, preduzeće Olip uručilo je novčane donacije JU Kantonalna bolnica Travnik u iznosu od 15.000 KM, te po 5.000 KM, Košarkaškom klubu Promo Donji Vakuf i FK Radnik Donji Vakuf.

Svečanosti u Donjem Vakufu ovom prilikom prisustvovali su brojni zvaničnici iz političkog,privrednog,kulturnog i vjerskog života SBK.

Radiodonjivakuf.com.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/