NOVI STANDARDI U RUKOMETU: Peti turnir „Rukomet je moja budućnost“ u Bugojnu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Kao i prošlih godina, još jednom će grad Bugojno biti epicentar rukometnih zbivanja kada su u pitanju mlađe kategorije sredinom aprila. Međunarodni turnir „Rukomet je moja budućnost“ biće održan od 13. do 16. aprila, a petu ediciju turnira obilježiće dolazak nacionalnih timova sa tri kontinenta, ali i podizanje organizacionih standarda, koji su svake godine imperativ timu koji predvodi Asim Šahman ispred tehničkog organizatora MRK Iskra, kao i generalnim sponzorom turnira Katarskoj rukometnoj Federaciji.

Ove godine će svi ljubitelji rukometa imati priliku da u KSC-u u Bugojnu vide najbolje momke u generaciji 1998 iz osam zemalja. Pored standardnih učesnika iz regiona, selekcija Slovenije, Hrvatske i domaćina Bosne i Hercegovine, na terenu ćemo vidjeti i reprezentacije Poljske, Švajcarske, Bahreina, Tunisa i Katara.

Očekujem da će turnir biti zanimljiv, kao i svih prethodnih godina” – kaže direktor turnira Asim Šahman, dugogodišnji trener golmana u Kataru, koji je i glavni „krivac“ zašto su Katarci odlučili da baš u Bugojnu započnu lijepu rukometnu priču.

Vjerujemo da će domaća publika moći na djelu da vidi mnoštvo budućih rukometnih zvijezda. Očekujemo i porast posjete u odnosu na prethodne godine. Želja nam je da turnir konačno zaživi u kalendaru IHF, pa da na terenu imamo i učesnike iz Njemačke, Danske, Francuske, Španije i drugih jakih rukometnih zemalja. Ove godine ćemo po prvi put imati učesnike sa tri kontinenta – Azije, Afrike i Evrope.

Da turnir ima visok kvalitet i najbolje moguće uslove potrudio se organizator obezbjeđivanjem GERFLOR podloge koja će biti montirana u KSC-u u Bugojnu. Ona je stigla u vidu donacije iz Katara. Kao i u prethodne dvije godine, mladim rukometašima će suditi najbolje sudije sa značkom IHF iz regiona.

Dođite u Bugojno.

balkan-handball.comruko

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/