Novi predsjednik Medžlisa islamske zajednice Bugojno nije niko, neriješen rezultat

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Večeras je u prostorijama Medžlisa islamske zajednice Bugojno održana sjednica izvršnog odbora na kojem se birao novi predsjednik Medžlisa islamske zajednice Bugojno.

Kako Bugojno Danas saznaje iz izvora bliskih portalu, rezultat je ostao neriješen 5:5 između kandidata Muhameda Basare i Kemala Balihodžića zbog toga što je član izvršnog odbora Amel Bušatlić na službenom putovanju u Turskoj te će se održati novo glasanje kada se on vrati.

Od svih članova izvršnog odbora, pomenuti dvojac je jedini izrazio želju da bude predsjednik Medžlisa islamske zajednice Bugojno.

Pravo glasa su imali 10 članova izvršnog odbora i glavni imam Kemal ef. Tokmić, ukupno 11.

Izvršni odbor čine:
1. Muhamed Basara 2. Kemal Balihodžić 3. Rešad Bečirović 4. Amel Bušatlić 5. Mahir Delibašić 6. Adnan Bašić 7. Samir Karadža 8. Amir Šečibović 9. Fuad ef. Bišić i 10. Bajazid ef. Skopljaković.

Bivši glavni imam je jučer boravio u Bugojnu, slučajno ili ne, ne znamo.

Ono što također saznajemo iz bliskih izvora portalu, jer je glasanje bilo zatvoreno za medije, 5 članova izvršnog odbora koji su glasali za Kemala Balihodžića su zahtjevali da se rezultati glasanja pošalju u travničko muftijstvo pa da oni odluče ko će biti novi predsjednik između ta dva kandidata, a da se to uradilo, unaprijed bi se znalo ko je novi predsjednik.

O novom glasanju ćemo Vas blagovremeno obavijestiti, ali je sada izvjesno da su u igri ostala 2 kandidata, jedan je poželjni kandidat kod Bugojanaca, što je anketa pokazala na našem portalu, a drugi, bivši član saveza komunista koji baš i nije favorit Bugojanaca već neke više sile.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o