Novi mobilni radar u Bugojnu, za sve vremenske uslove

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Ovih dana u Bugojno stigao je novi mobilni radar TRUCAM II, koji funkcioniše u svim vremenskim uvjetima, registruje prekršaje prekoračenja brzine bilo to da je dan ili noć.

Laserski uređaj za mjerenje brzine vozila sa video i foto zapisom je visoko sofisticirani uređaj američke proizvodnje koji je jedan od tri najzastupljenija uređaja za prevenciju i evidentiranje počinjenih prekršaja u SAD-u.

Testiranja ovih uređaja su pokazala visoku efikasnost u radu, visoku pouzdanost uređaja, jednostavno rukovanje od strane krajnjih korisnika-policijskih službenika, te visoku stopu zabilježenih prekršaja i visoku stopu otplativosti.

Uređaj ima u sebi integrisan laser sa digitalnom kamerom, što LTI20/20-TruCAM čini najsofisticiranijim alatom za mjerenje brzine koji je trenutno dostupan na tržištu. Uređaj prikuplja kompletan lanac dokaza u formi video zapisa visoke rezolucije, pomoću kojega je moguće identificirati vozilo sa naznakom o proizvođaču vozila, modelu, registarskom oznakom i vizuelnim karakteristikama osobe koja je upravljala vozilom.

U nastavku pogledajte kako uređaj izgleda, i pogledajte raspored noćnih radarskih kontrola za mjesec oktobar na području Bugojna.

Bugojno-Danas.info

https://www.bugojno-danas.info/od-1-oktobra-obuka-za-cnc-programera-operatora-u-srednjobosanskom-kantonu https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/