Novi apsurd: Općina Bugojno naplaćuje ovjere dokumenata za konkurs koji je i raspisala

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

U toku je prijava na konkurs za izbor i imenovanje predsjednika i članova upravnih/nadzornih odbora u javnim ustanovama i preduzećima u kojima je osnivač Općina Bugojno.

Ništa tu ne bi bilo čudno da se ovjere dokumenata ne naplaćuju kada je i ovaj konkurs u pitanju. Cijena ovjere po dokumentu iznosi 3 KM, a minimalno 3 papira morate ovjeriti ukoliko želite konkurisati i to prijavu, diplomu i dokaz o radnom iskustvu, ukoliko imate više dokaza o radnom iskustvu trošak će vam biti veći za 3 KM po papiru itd.

Troškova ovjere su oslobođene porodice šehida i osobe sa invaliditetom od 60% i više, tako je kazala službenica koja radi na šalteru ovjera u Općini Bugojno. Na naš upit, zašto se plaća ovjera dokumenata za konkurs koji je raspisala Općina, odgovorila je da ne zna i da nije do nje.

Nažalost, još jedan apsurd koji opterećuje dodatno naše sugrađane, ako računamo da je minimalan trošak prijave na konkurs 9 KM i trošak uplatnice 1,20 KM to je 10,20 KM minimalno puta 42 prijave koje su stigle za pomenuti konkurs do jutros to je 378 KM u općinski budžet i novo oporezivanje građana. A mnogi aplikanti su mnogo više dokumenata ovjeravali pa ih je koštalo i više novca.

Ono što su također građani negodovali jeste kada su morali platiti određenu taksu išli su u grad platiti pa se vratiti u Općinu jer šalter Pošte nije radio već danima a redovi u Općini su veliki i morali su ponovo čekati gdje se stvarala nova gužva.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/