Bugojno: Pronađena droga i oružje

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Dana 22.03.2021.godine u jutarnjim satima, u mjestu Kopčić, općina Bugojno, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretres vozila marke Audi, kao i osoba E.Ž. rođen 2001.godine, A.H. rođen 1994.godine,  A.K. rođen 1991.godine i F.H. rođen 1988.godine, svi iz Donjeg Vakufa, koje su zatečene u vozilu.

Prilikom pretresa pronađeno je sljedeće vatreno oružje:

  •  jedna automatska puška sa dva pripadajuća okvira municije i
  •  jedan pištolj sa pripadajućim okvirom municije.

Također, pronađena je i određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti, u ulici Kovačuša, općina Bugojno izvršen je pretres stambenih prostorija koje koristi E.Ž. i A.K.. Tom prilikom pronađeno više većih zamotuljaka sa sadržajem praškaste materije, kao i praškaste materije pripremljene za pakovanje, za koju se sumnja da je opojna droga speed. Daljnjim pretresom pronađena je digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom pronađeno vatreno oružje i sumnjive materije su oduzete, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje. 

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/