Nove snježne padavine otežavaju saobraćaj u BiH, evo na kojim dionicama je najteže

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Nove snježne padavine koje su tokom dana zahvatile pojedine dijelove Bosne i Hercegovine otežale su i usporile saobraćanje, naročito na dionicama u višim predjelima, gdje zbog popriječenih ili zaustavljenih teretnih vozila često dolazi do zastoja.

Iz BIHAMK-a su izdvojili magistralni put M-18 Sarajevo-Tuzla (područje Nišića i Karaule), kao i puteve na području Romanije, gdje je za teretna vozila preporuka upotreba lanaca.

Na putnim pravcima Bugojno-Novi Travnik i Livno-Šujica-Kupres puše jak vjetar koji mjestimično stvara snježne nanose.

Zbog niskih temperatura iz BIHAMK-a su upozorili vozače na moguću poledicu, a pojačan oprez savjetovali su u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Također, učestali su odroni zemlje ili kamenja u usjecima i preko planinskih prijevoja te je na vozače apelirano da vožnju prilagode trenutnom stanju i uvjetima na putu.

Zabilježen je pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Velika Kladuša, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Fokus.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o