Dom zdravlja Bugojno dobio vijeće staraca

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Da mlade i obrazovane osobe u BiH nemaju perspektivu pokazuje i imenovanje Stručnog vijeća JU Dom zdravlja Bugojno od strane direktora ove ustanove.

U Stručnom vijeću koje je savjetodavni organ direktora i koje odlučuje o pitanjima iz oblasti stručnog rada ustanove šest od devet izabranih članova ustanove su u sedmoj,a neki i osmoj deceniji života.Svi ispunjavaju uslove za penzionisanje,a neki kao što je Predsjednik Stručnog vijeća su odavno u penziji,ali su” nezamjenljivi”.

Isto je sa imenovanjem šefova službi pa su za šefove službi uglavnom imenovane osobe koje ispunjavaju uslove za penziji,a neki su i odavno penzioneri,ali su tu jer su “nezamjenljivi”tj.podobni.
Nema šta članovima ovog Stručnog vijeća bi na starosti pozavidili i članovi “Vijeća staraca”iz Antičke Sparte.

Dom zdravlja Bugojno ima mladih,sposobnih ljekara pa je neopravdan ovakav izbor direktora JU Dom zdravlja Bugojno jer godišnje oko 350 mladih ljekara ode iz BIH tako da ovakva imenovanja penzionera i onih koji ispunjavaju uslove za penziju u Stručno vijeće i rukovodna mjesta neće djelovati motivirajuće za dolazak i ostanak mladih ljekara u Bugojnu.

Članovima “Vijeća staraca”i šefovima službi želimo da požive još dugo,ali mislimo da je vrijeme da svoje pozicije prepuste mlađim i inovativnijim kolegama za dobrobit sviju nas.

Predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije (SSDMIS) Podružnica Dom zdravlja Bugojno
dr. DŽenad Jusić

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o