NOVE MJERE U SBK: Ugostiteljima dozvoljen rad, policijski sat od 21 sat

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas je u zgradi Vlade SBK održana sjednica Vlade na kojoj su donešene nove epidemiološke mjere za SBK.

Vlada je dozvolila ugostiteljima rad uz pridržavanje epidemiloških mjera, a policijski sat je od 21 sat.

Vlada KSB je, na preporuku Zavoda za javno zdravstvo KSB, donijela odluku da je potrebno nastaviti sa striktnim provođenjem svih općih i posebnih mjera, koje su trenutno na snazi te je nložila inspekcijskim organima i pripadnicima MUP-a KSB da intenziviraju rad na terenu, u cilju praćenja postojećih mjera.

Mjera ograničenog kretanja usklađena je s Naredbom kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva te je zabrana kretanja od 21,00 do 5,00 sati ujutro.

Mjera koja se tiče ugostiteljskih objekata dopunjena je na način da se omogućava služenje jela i pića u zatvorenom prostoru, za sve one objekte koji ispune minimalne zahtjeve u pogledu zadanih epidemioloških mjera. Stolovi moraju biti raspoređeni da je udaljenost između njih najmanje 3 metra od ivice do ivice stola. Broj osoba koje sjede za istim stolom potrebno je ograničiti na četiri, a ukupan broj gostiju u zatvorenom prostoru ne može biti veći od 20, uz optimalnu prirodnu ventilaciju. Zabranjuje se i glazba uživo, kao i usluživanje gostiju koji ne sjede za stolom.

Odluke na snagu stupaju od sutra.

Centralna.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o