NK „Sport-prevent“ na turniru pretpionirskih prvaka kantona u Sarajevu

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH, a sa ciljem afirmacije omladinskog nogometa i mladih nogometaša, danas i sutra u Sarajevu se održava šesti po redu Turnir za prvake pretpionirskih takmičenja kantonalnih saveza pod nazivom “Igrajmo za fair-play”.

Ekipa Nogometnog kluba “Sport-prevent” iz našeg grada jedna je od deset kantonalnih ekipa, koje će učestvovati na ovom turniru.

Raspoloženje u ekipi „Sport-preventa“, koja je put Sarajeva krenula jutros oko deset sati, je odlično. Očekivanja mladih igrača su velika, i svi se nadaju prošlogodišnjem rezultatu, kada su na istom turniru osvojili drugo mjesto.

Uzme li se u obzir fantastična igra za osvajanje titule pobjednika na nivou SBK-a, ne isključuje se ni mogućnost osvajanja prvog mjesta, iako se već sada zna da će nastupiti najbolje selekcije mladih nogometaša – pretpionira iz deset federalnih kantona, koji su rođeni 2003. i 2004. godine.

Pred put u Sarajevo, mladi igrači NK „Sport-prevent“ bili su veoma optimistični, kada smo ih pitali kakva su njihova očekivanja na ovom turniru.

Petar Sučić, kapiten ekipe pretpionira: „Idemo u Sarajevo na završnicu omladinske lige pretpionira. Očekujem dobre rezultate, jer smo cijelu sezonu dominirali u svojoj ligi.Mislim da ćemo dobro odigrati, jer ovo nam je, možda, stota utakmica da igramo zajedno, i očekujem dobar rezultat“.

Faris Ribić, golman:“Treniram već četiri godine. Očekujem sve najbolje, da se vratimo sa što boljim rezultatom u naš grad“.

Matej Bašić, igrač:“Igramo prvu utakmicu sa ekipom Rudar iz Prijedora. Očekujem dobar rezultat, jer smo se dugo pripremali za ovaj turnir”.

Munir Kelić, igrač:“Dolazim iz Donjeg Vakufa.Treniram ovdje već dvije godine i očekujem dobre rezultate“.

Emir Kulašin, igrač:“Ja sam, također, iz Donjeg Vakufa. Na trening dolazim autobusom, nije mi naporno, a danas očekujem pobjedu“.

Inače, od zvaničnog otvaranja Škole nogometa i formiranja Nogometnog kluba 2013. godine, mladi igrači „Sport-preventa“ nizali su samo pobjede. Uspješno su nastupili na mnogim međunarodnim i domaćim turnirima, u Splitu, Omišu, Banjoj Luci, Zenici, i drugim gradovima.

Odlični potezi rukovodstva i Uprave kluba, i više nego idealni uslovi na području Karalinke, gdje se održavaju redovne probe, svakako da su tome značajno doprinijeli, kaže nam koordinator Omladinskog pogona i jedan od trenera u Nogometnom klubu „Sport-prevent“ Nijaz Zukić.

-Htio bih, prvo, da se zahvalim Upravi na uslovima za razvoj omladinskog fudbala u gradu. Zatim bih se zahvalio trenerima, svojim kolegama, koji su vrijedno radili cijelu ovu sezonu, ali i ovim dragim, mladim momcima koji su ostvarili ovaj uspjeh, koji je predobar za grad. Nalazimo se, znači, na završnici prvenstva kantonalnih prvaka koja se igra u Sarajevu. Među deset smo ekipa, respektabilnih, kao što su Sloboda, Željezničar, Široki Brijeg… Bit će tu još ekipa iz svih deset kantona. Očekujemo maksimalnu igru i zalaganje. Nastojat ćemo da se vratimo sa što boljim uspjehom. Dakle, branimo drugo mjesto od prošle godine, bili smo viceprvaci Federacije BiH. Potrudit ćemo se da zadržimo taj rezultat i, možda, budemo još bolji, naglasio je Zukić.

Turnir pretpionirskih prvaka kantonalnih nogometnih saveza ove godine nosi naziv “Igrajmo za fair-play”, a ima za cilj afirmaciju i popularizaciju omladinskog nogometa u Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini, te jačanje omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine, kao i naglašavanje fair-playa kao jednog od najbitnjih segmenata u sportu.

Igra se na terenima s umjetnom travom Sportsko-rekreacionog centra “Koševo”, a prošlogodišnji pobjednici ovog turnira bili su mladi igrači sarajevskog Željezničara.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/