NK Globus pobijedio NK Mladost na Hendeku 2:0, od jeseni takmičenje počinju iz kantonalne lige

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Povodom Dana općine Bugojno, danas na stadionu Hendek odigrana je prijateljska utakmica u seniorskoj kategoriji između NK Globusa i NK Mladost iz Nević Polja. Igrači NK Globusa na najbolji mogući način, sportski, obilježili su ovaj značaj datum za općinu Bugojno, pobjedivši rezultatom 2:0. (Đopa, Karaga).

Ovom utakmicom, nogometni klub “Globus” nakon dugog niza godina napravio je seniorsku ekipu na kultnom stadionu Hendek, a od iduće godine svoje takmičenje započinju u kantonalnoj ligi upravo na ovom stadionu.

Seniorska ekipa Globusa osnovana je prije nepuna dva mjeseca, a pod vodstvom iskusnog stručnjaka Armina Uzuna prije dvije sedmice slavili su protiv HNK Kupresa 3;1, te danas protiv NK Mladosti 2:0.

U stručnom štabu NK Globusa nalaze se i iskusni nogometni stručnjaci, Ibro Zukanović i Senid Kulaš, koji su svojim radom doprinjeli cjelokupnoj organizaciji kluba i poboljšanju u radu, kako seniorske ekipe, tako i omladinskog pogona.

Iz NK Globusa zahvaljuju se predstavnicima NK Sport Preventa i NK Iskre, koji su danas na Hendeku podržali njihove momke ali i svim građanima Bugojna koji su prisustvovali utakmici i iskazali svoju podršku.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o