Kako je nastao Dan općine Bugojno prije 13 godina i ko je tvorac

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Znate li kada je usvojeno da se obilježava dan Općine Bugojno i kada se prvi put obilježio taj datum?

Znate li kako su nastali grb i zastava Općine Bugojno?

Odgovori na ta pitanja dolaze iz 2007. i 2008. godine kada je Općinsko vijeće radilo u interesu građana, svi kao jedno za dobrobit građana Bugojna. Došli smo u posjed materijala Općinskog vijeća iz 2007. i 2008. godine kada su se odlučivale historijske stvari u Općinskom vijeću Bugojno. 2007. godine je započet proces izrade grba i zastave Općine Bugojno te je 2008. usvojeno jednoglasno da se dan Općine Bugojno obilježava 20.5. svake godine kao i da se najveća priznanja dodjeljuju upravo na dan Općine.

Te 2008. godine je usvojen i prijedlog da se izgrade biste narodnim herojima Vojinu Paleksiću i Stipi Đereku.

Te 2008. godine načelnik je podnosio izvještaj o budžetu a danas ne znamo gdje se troši budžetski novac nekoliko godina unazad.

Te 2008. godine sva javna preduzeća i ustanove su podnosili izvještaj o poslovanju pred Općinsko vijeće, danas niko ne podnosi izvještaj, niko ne zna kako nam ustanove i preduzeća posluju.

Te 2008. godine nije bilo bitno ko je pozicija a ko opozicija jer su obje strane radile u interesu građana a danas opozicija svaku sjednicu vijeća ukazuje na greške, propuste i kršenje statuta i poslovnika vladajućih stranaka koje rade većinom u vlastitom interesu.

Te 2008. najzaslužniji za obilježavanje dana Općine bio je prof. historije Mirsad Bušatlija koji je bio tvorac grba i zastave naše Općine.

Šta danas imamo? Veliko nezadovoljstvo građana, veliku borbu opozicije nad pozicijom koju dugo godina čine SDA i HDZ zajednički i suvereno koji su u narodu probudili letargiju i veliko nezadovoljstvo za promjenama jer ko više vjeruje u promjene u Bugojnu kad pola Bugojanaca ne izađe na izbore a interesne skupine odluče sudbinu svih nas za naredne 4 godine.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o