NiP Bugojno: Potpredsjednice FBiH, zbog čega štitite nesposobne direktore u Bugojnu?

Poštovana potpredsjednice FBIH, ne tako davno dolazili ste u preduzeće Binas sa predsjednikom stranke iz koje dolazite. Obećali ste preporod preduzeća, nove tehnologije, rješavanje pitanja tužbi koje imaju radnici prema istom preduzeću, a sve zbog pozicije na kojoj se nalazite, a to je potpredsjednica FBiH!

Potpredsjednice FBiH, Vi ste po hijerarhiji jedna od najodgovornijih osoba u FBiH! Možete li građanima Bugojna reći šta ste uradili, u cilju rješavanja problema u navedenom preduzeću.

Onako kako ste se slikali, mogli ste se uključiti u probleme koje imaju radnici Binasa! Vaša plata se mjeri u hiljadama maraka kao i Vaših “omladinaca”, a radnici Binasa već 4 plate nisu dobili! Postoji li kod Vas osjećaj stida? Ovo Vas moramo pitati, jer ste se lijepo slikali za vrijeme kampanje, kad ste obišli navedeno preduzeće!

Potpredsjednice FBiH, Vi i Vaša stranka ste imenovali kadrove u drugim preduzećima u Bugojnu. Prije svega mislimo na JKP Vodovod i kanalizacija, 10 plata radnici nisu primili. Dalje, česte su i redukcije vode, a znamo da je Bugojno jedan od najbogatijih gradova sa vodom.

Ovim putem Vas pitamo, zbog čega štitite nesposobne direktore? Da li vam je važniji interes građana ili interes stranke?

Narod i Pravda Bugojno