NiP Bugojno: Općinsko vijeće Bugojno probleme gura pod tepih

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/

U uvjetima kada sve općine u Bosni i Hercegovini pokušavaju na određeni način kroz donošenje ekonomskih mjera ublažiti posljedice koje je prouzrokovao virus COVID-19, Općinsko vijeće grada Bugojna uopće nije zasjedalo. Samo je nastavljena dosadašnja praksa rada Općinskog vijeća Bugojno, koje se smatra najnefikasnijim u Bosni i Hercegovini.

Mnogi građani Bugojna su ostali bez posla, proglašeni su tehnološkim viškom u svojim firmama! Da li je Općinsko vijeće možda razmislilo o navedenom problemu? Da li je Općinsko vijeće razmislilo o parafiskalnim nametima koje pravna lica i dalje plaćaju, iako im je obustavljeno vršenje proizvodnje i vršenje usluga.

Općinsko vijeće i načelnik općine Bugojno konačno moraju shvatiti da problemi u kojima se nalazi naš grad, neće se moći vječno “gurati pod tepih“, jer moramo znati da Bugojno spada u jedan od najsiromašnijih gradova. Sva ova pitanja su u nadležnosti načelnika i Općinskog vijeća.

Za prvi korak, izvršite rebalans budžeta, nakon toga ukinuti finansiranje političih stranaka, stavite van snage plaćanje komunalnih naknada i taksi pravnim licima, a građanima, koji su ostali bez posla, neka općina pomogne u plaćanju toškova računa za osnovne potrebe.

Narod i Pravda Bugojno

https://bit.ly/2A1012f https://www.paypal.me/BugojnoDanas1