NiP Bugojno: JKP ”Vodovod i kanalizacija” nije vaše privatno vlasništvo

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Posljednje saopćenje direktora JKP “Vodovod i kanalizacija Bugojno”, najbolje govori o nekompetentnosti određenih osoba koji obnašaju javne funkcije.

Direktor navedenog javnog preduzeća bi morao znati da odgovornost za poslovanje ne može prenositi na radnike koji su navedeno preduzeće tužili na ime neisplaćenih potraživanja, koja im pripadaju u skladu sa Zakonom o radu i Kolektivnim ugovorom! Dakle, vrlo je neodgovorno i nekulturno prebacivati odgovornost na drugog, a ne tražiti svoju odgovornost.

Također, vrlo je nekulturno pisati saopćenja i prebacivati odgovorost, a ne krenuti od političke stranke koja te imenovala na tu poziciju. Sve to znate direktore, ali vi nemate osjećaja za posao koji će doprinijeti normalnom poslovanju navedenog javnog preduzeća.
JKP ”Vodovod i kanalizacija” nije vaše privatno vlasništvo, već preduzeće našeg grada kojeg uništavate vašim neradom i slušanjem stranačkih naredbi!

Gospodine direktore, možete li objasniti da li ste ikad pokušali riješiti navedeni problem, da struka bude uključena u rješavanje problema? Zbog čega u navedenom preduzeću postoje dva sindikata?
Naravno, ne snosite samo Vi odgovornost, već imaju i prethodne uprave koje su sramno uništavale navedemo preduzeće. Na kraju, zbog čega krijete odgovornost članova nadzornog odbora, kojeg većinski čine pripadnici partije koja je Vas imenovala!

Narod i Pravda Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o