Nikad veća potražnja za stanovima u Bugojnu, cijena kirije i do 300 KM

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Da Bugojno postaje urbani grad pokazuju nam zgrade koje su se izgradile i grade u posljednjih 5 godina u užem jezgru Općine.

Ono što nas je iznenadilo posljednjih par mjeseci jesu brojni upiti prema portalu Bugojno Danas gdje i mladi i stari traže stanove za najam ili za kupiti što se nije dešavalo u ovolikom obimu u prethodnom periodu.

Podatak koji nas je pozitivno iznenadio jeste oglas koji smo objavili na našem portalu prije 2 sedmice kada se izdavala garsonjera u centru Bugojna, namještena, a kirija je naglašena da iznosi 200 KM, vlasnik stana nam je nakon sat vremena kazao da sklonimo oglas jer je izdao stan i da ga je u tom periodu zvalo 20 osoba što je nevjerovatan broj na naše maleno Bugojno.

Još jedan primjer stana koji smo objavili da se iznajmljuje u užem jezgru Bugojna po cijeni, koja je bila istaknuta u oglasu, od 300 KM mjesečno, izdat je i vlasnik ističe da je bilo oko 10 poziva.

Kada je u pitanju prodaja stanova, cijena kvadrata stana je dosegla nevjerovatnih 1000 KM u većini zgrada bilo da se radi o starijoj gradnji ili o renoviranim stanovima. Kada su u pitanju novogradnje tj. nove zgrade, tu cijene variraju te se može kupiti stan po kvadratu od 950 KM do 1400 KM.

Banke su rigorozne kada su podizanja kredita u pitanju, za veći iznos trebaju oba supružnika raditi pa su kupci većinom Bugojanci koji su otišli iz Bugojna za boljim sutra u stranu državu.

Sve više se Bugojanci opredjeljuju za život u stanu, a sve manje za život u kući, iz kojeg razloga, ne znamo, ali jedno je sigurno, da mnogi misle da je život u stanu sigurniji zbog lopova i provalnika gdje smo u kućama u Bugojnu imali smrtne slučajeve u posljednje 2 godine te je život u stanu za mnoge lakši jer su bliže centru Bugojna.

Život u kućama je uglavnom u predjelima Bugojna i mjesnim zajednicama te je rijetkost vidjeti kako se mladi odlučuju živjeti u kućama osim ako odluče živjeti pod kiriju privremeno.

Činjenica koju ne smjemo zaboraviti jeste da bez sela nema ni života u gradu jer sve što jedemo i unosimo u organizam proteklo je sa sela, mliječni i mesni proizvodi, povrće itd., samo je pitanje jedemo li direktno proizvode nabavljene sa sela ili kupujemo prerađene iz trgovina koje su u veliko broju i GMO (štetni za organizam).

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/