NEZVANIČNO SAZNAJEMO: Ovo je razlog današnje eksplozije u Binasu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Tri osobe povrijeđene su u manjoj eksploziji koja se jutros dogodila u krugu preduzeća “Binas” Bugojno.

– Oko 10.30 sati Policijskoj stanici Bugojno prijavljeno je da je došlo do eksplozije u krugu preduzeća “Binas” Bugojno. Tri osobe su povrijeđene, a jedna od njih upućena je u kantonalnu bolnicu u Travniku – potvrdio je za Faktor glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić.

Radnica E. Đuliman (1975) je nakon pružanja pomoći u Kantonalnoj bolnici Travnik upućena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu na dalje liječenje. Prema informacijama iz Press službe KCUS-a, ona je zadobila povrede ruku i smještena je na Kliniku za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju.

U eksploziji su povrijeđeni i radnica “Binasa” A. P. (1996) i muškarac M. V. rođen 1961. godine. Njima je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Bugojnu.

Uviđaj obavljaju pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Bugojno u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, a na terenu su i inspektori protivpožarne zaštite i sudski vještak.

U “Binasu” su nam rekli da je došlo do manje eksplozije čiji uzroci još nisu poznati.

Kako nezvanično saznajemo, Đuliman je otvarala paket sa dijelovima upaljača za municiju i tom prilikom je došlo do eksplozije.

faktor.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/