Navijači „Iskre“ u akciji prikupljanja pomoći za Eldina Bečirovića Peleta

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Navijači „Iskre“, okupljeni u udruženje „Vandali Bugojno 1989“, pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći za svog prijatelja i vatrenog navijača „plavih“ Eldina Bečirovića Peleta (34).

-Eldin je teško bolestan, otkazala su mu oba bubrega, i posljednjih mjeseci je, uglavnom, u bolnicama. Vjerujemo kako će, i iz ove bitke, izači kao pobjednik.Jak je momak, sportista – kaže predsjednik toga udruženja Amel Salihagić.

Ističe da se Eldin ranije bavio bodibildingom, te da je osvajao brojna priznanja. Član je kluba „All stars“ iz Bugojna, a 2005. je na međunarodnom takmičenju „Bihać open“ osvojio četvrto mjesto, dok je na državnom bio drugi.

-Dok nije obolio, radio je na brodovima, i u nekim zaštitarskim agencijama. Već izvjesno vrijeme je bez posla, tako da je ovo najmanje što možemo učiniti za njega – naglasio je.

Određena sredstva su, dodaje, prikupljena u okviru humanitarne večeri, koja je organizovana u prostorijama pomenutog udruženja u KSC-u.

Pozvao je sve građane Bugojna, privrednike, humaniste i sve ljude dobre volje da, u nastavku akcije, pomognu liječenje ovog mladog Bugojanca.

-Sredstva se mogu uplatiti na ime Eldina Bečirovića, na transakcijski račun Raiffeisen banke:1613 0000 6408 6306. Također, svi koji žele mogu nam se javiti u udruženje putem messengera ili vibera – kazao je Amel Salihagić.

Eldin je otac troje djece, kćerke koja ima deset godina i petogodišnjeg sina, a prije nekoliko dana dobio je drugu kćerku.

Mevlida Ridžal/RTV Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o