Nastavnica Fizike Aldijana Smajić iz Donjeg Vakufa pravi unikatne čaše za vjenčanja

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Aldijana Smajić (28) iz Donjeg Vakufa je nastavnica Fizike, ali nažalost ne radi u svojoj struci, pa je u septembru prošle godine počela da izrađuje unikatne čaše za vjenčanja. Oduvijek je, kako kaže, voljela te neke sitnice i stvari koje se ne viđaju često.

Za izradu potrebno dva dana

– Pravim čase za vjenčanja, rođendane ili neku drugu priliku u zavisnosti šta kupac traži. Tu je pribor za jelo, šolje za djecu ili odrasle, s crtanim likovima ili sa nekim drugim slikama. Za izradu je potrebno maksimalno dva dana – kaže Smajić

Ističe da ono što ima svako i nije toliko zanimljivo.

– Počela sam praviti i prodavati unikate u septembru prošle godine na nagovor prijateljice, kada sam napravila čase za njenu svadbu. Cijene unikata su pristupačne i nisu skupe. To je ipak nešto što se ne kupuje uvijek. Ima zainteresovanih, ništa previše, ali može se pomalo zaraditi, bar da se kupi novi materijal. Iskreno se nadam da ce ih biti više, jer uskoro počinje i sezona vjenčanja, pa ćemo vidjeti – rekla je Smajić.

aldijana-unikati1

Neki od Aldijana unikata koji se mogu pronaći na Facebooku

Dodaje da njena porodica i par jako bliskih prijatelja su joj velika podrška a da njene radovi se mogu naći na Facebook stranici Aldijana Unikati.

Porodica na dopušta da odustane od unikata

– Ne dopuštaju da odustanem od ovoga, i uvijek traže nove ideje, pogotovo mama. Iskreno,  voljela bih da nađem posao u svojoj struci, a ovi unikati su nešto što me odmara, pa namjeravam nastaviti dokle bude išlo – kazala je Smajić.

aldijana-unikati

Treba imati jake nerve za izradu unikata

– Radove izrađujem uglavnom kad sam sama, jer ne volim da iko gleda svaki moj korak, ali kad je brat tu, često se buni za cijene, jer kaže da su preniske, da bi to trebalo da bude skuplje. Treba imati jake nerve za izradu unikata. Do sada svi kupci su bili jako zadovoljni, a imam plan započeti raditi i nakit za vjenčanja – rekla je Smajić.

aldijana-unikati2

Autor: A. VREBAC

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/