Narod i Pravda Bugojno posjetila MIZ Bugojno

Delegacija Narod i Pravda Bugojno na čelu sa vijećnikom i predsjednikom OP Narod i Pravda Bugojno Arminom Čustom, potpredsjednikom OP Narod i Pravda Bugojno Ethemom Pilićem i dva vijećnika u općinskom vijeću Naroda i Pravde Bugojno Đemalom Bilanovićem i Semedinom Omerinovićem, u petak, 09.07. 2021. godine, posjetila je Medžlis IZ Bugojno.

U okviru posjete Medžlisu IZ Bugojno predstavnici Narod i Pravde Bugojno razgovarali su o pitanjima koja se odnose na probleme koje ima IZ Bugojno a koji spadaju u nadležnost općine Bugojno, zatim položaj IZ Bugojno u jedinici lokalne samouprave kao i institucionalno obilježavanje 11.jula Dana sjećanja na genocid u Srebrenici. Politički subjekt Narod i Pravda Bugojno daje punu podršku radu i djelovanju IZ Bugojno kao krovne institucije muslimana. Nakon ovog sastanka politički subjekt Narod i Pravda Bugojno obavit će razgovore i sa drugim vjerskim zajednicama i organizacijama u našoj općini.

Predstavnici MIZ Bugojno, predsjednik Muhamed Basara, Glavni imam Kemal ef. Tokmić i sekretar Hamza Čusto zahvalili su se na posjeti i saradnji. Glavni Imam Kemal ef. Tokmić ovom je prilikom poklonio knjige predstavnicima Naroda i Pravde Bugojno.