NAPOLJU SVE HLADNIJE, A TIFBU SE TEK ZAKUHAO

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Atmosfera na TIFBU 2015. se lagano zagrijava bez obzira što su već zavladali minusi. Sinoć je u Maloj sali KSC-a odigrana predstava “Draga Jelena Sergejevna” Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad i Teatra FEDRA Bugojno, a prema tekstu Ljudmile Razumovske.  Režiju i adaptaciju  potpisuje Senada Milanović, a u predstavi igraju: Dubravka Nikolić, Radenko Špirić, Ines Jusufbašić, Jovana Tomić, Nedim Milanović, Branislav Roljić, Adin Rustempašić. Za tehničko vodstvo odgovoran je Edin Ćatić Bato.

Novembar je skoro iza nas, a imali smo prilike gledati četiri predstave: „To ti je lajf“, „Terapija“, „Igra istine“, i „Draga Jelena Sergejevna“. TIFBU2015. na radost ljubitelja teatra se nastavlja naravno i u decembru. Na repertoaru nas očekuju  kvalitetne i zanimljive predstave. Već 2.12. se opet sastajemo  starom mjestu, u Maloj Sali u KSC-u, te gledamo predstavu „Cirkus i Čehov“.

Ova predstava je u principu ispit prve godine studija glume Akademije umjetnosti u Banjoj Luci u klasi profesorice Elene Kostić. Vrlo rijetko (skoro nikada) se ispit glume prve godine prikazuje “široj javnosti” i ovo je, zaista, jedinstvena prilika da publika vidi nesvakidašnji scenski performans koji predano izvodi 11 mladih studenata i toplo preporučujemo da svi zainteresirani karte rezervišu na vrijeme i uživaju u magiji teatra kakva se rijetko viđa.

Nakon studenata u petak, 04.12. proslavljamo 5 godina predstave ČEKAJUĆI MARČELA. Radi se o prvoj predstavi u BiH koja je rezultat koprodukcije pozorišta iz dva entiteta i to Teatra FEDRA Bugojno i Kulturne scene Male stvari Trebinje. Da smo napravili dobru predstavu znali smo odmah na premijeri tog 04. decembra 2010. godine, ali da će predstava imati više od 60 izvođenja i živjeti 5 godina, nismo  znali, zato dođite da zajedno proslavimo pet godina čekanja Marčela.

Vidimo se…

Dođite na Festival koji voli teatar:

-Teatar?

-Može!

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/