Naletio na rupu, iskrivio felgu na Ferrariju i dobio odštetu veću od 22.000 KM

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Britanac Scott Nicholas iz Peterborougha uspio je ostvariti pravdu nakon što je svojim Ferrarijem 458 tresnuo u rupu na cesti.

Scott Nicholas pored svog ljubimca na četiri točka Scott Nicholas pored svog ljubimca na četiri točka.

Pritom je superautomobil pretrpio pozamašnu štetu, no sudu u Engleskoj trebalo je nekoliko mjeseci da donese presudu. Ipak, Scott može početi slaviti budući da će dobiti odštetu u iznosu od oko 10.000 funti.

Sve se dogodilo u maju prošle godine kada se Scott vozio u Ferrariju 458 Spider i naletio na rupu, što je rezultiralo otvaranjem zračnog jastuka i oštećenjem aluminijske felge na prednjem desnom točku.

Na skupom automobilu izmjena zračnog jastuka košta 6.000 funti, a dodatni troškovi čak 3.000 funti, odnosno više od 22.000 KM. Dodatno se plaćala i geometrija točkova nakon udarca. Na sve dijelove i zamjenu vozač je morao čekati čak tri mjeseca, a štetu je platio svojim novcem. Odmah po incidentu krenuo je u pravnu borbu koju je sada i službeno dobio.

Prema njegovoj izjavi za Mail Online, borba nije bila nimalo lahka, a na sudu su čak htjeli objasniti da superautomobil nema šta tražiti na cesti.

Scott ističe kako ovo nije napravio zbog novca, već zbog principa jer smatra da ako godišnje izdvaja 800 funti za održavanje cesta one moraju biti uređene i bez ovakvih rupa. Dobivene novce donirat će u humanitarne svrhe.

Zanimljivo bi bilo kakvu bi vozač odštetu dobio kada bi se sa Ferrarijem provozao po bh. cestama.

fokus.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/