Nakon toplih dana, vraćaju se snijeg i minusi

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Prema dugoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u proljetnim temperaturama uživat ćemo samo još nekoliko dana.

„Nestabilno vrijeme s povremenom kišom zadržat će se do kraja ove radne sedmice. Nešto više sunčanih intervala bit će na sjeveru zemlje. Očekivane jutarnje temperature u ovom periodu kretat će se između 4 i 9 u Bosni do 14 u Hercegovini, a najviše dnevne temperature kretat će se od 11 do 17 stepeni. U petak (19.02.2016.) očekivane temperature bit će niže do dva stepena u odnosu na predhodne dane“, javljaju iz FHMZ-a.

Dodaje i se kako će za dane vikenda preovladavati stabilno vrijeme, ali i nešto svježije. Jutarnje temperature kretat će se od -1 do 4 u Bosni a u Hercegovini do 8 stepeni. Najviše dnevne temperature očekuju se između 2 i 8 u Bosni do 12 u Hercegovini.

Sljedeće sedmice prema prognostičkim modelima očekuju se ponovo padavine.

Padavine će usljed prodora hladne zračne mase sa sjevera, koje će usloviti i pad temperature zraka biti u obliku snijega u Bosni a na jugu Hercegovine kiša.

Jutarnje temperature u Bosni spuštat će se i do -12 stepeni, a u Hercegovini minimalne temperature kretat će se od 0 do 3 stepena. Maksimalne temperature u ovom periodu kretat će se od -2 do 2 u Bosni do 8 u Hercegovini.

radiosarajevo.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o