Mehmedović poručio vrhu SDA: Dokle više ponižavate vlastiti narod

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović na svom zvaničnom Facebook profilu otvoreno je kritikovao čelne ljude SDA stranke, postavivši otvoreno pitanje o navodima koje je na današnjem ročištu iznio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić o tome da je dogovorio sa vrhom SDA da on bude zajednički kandidat SBB i SDA na izborima 2018. godine za člana Predsjedništva BiH.

Današnje ročište na Sudu BiH u procesu koji se vodi protiv Fahrudina Radončića razotkrilo je, ako je iskaz Radončića tačan, svu obezglavljenost stranke koja je na posljednjim izborima izborila briljantnu pobjedu sa 300.000 glasova, istakao je Mehmedović na svom Facebook profilu.

On je uputio otvoreno pitanju čelnim ljudima stranke SDA o tome ko je donio odluku da Radončić bude zajednički kandidat SDA i SBB-a za člana Predsjedništva BiH.

“Javno pitam sadašnje rukovodstvo SDA da li je to istina, a sve članove SDA pitam da li od svoje, najjače političke snage u državi očekuje da najvažnije mjesto u državi prepusti predsjedniku SBB-a? Koji organ SDA je to odlučio i kada, te gdje je to objavljeno, ili je to postala stranka jednog lica kao još neke.? Nakon katastrofalnog popuštanja Draganu Čoviću prilikom formiranja vlasti, te pogrešnog stranačkog selektiranja, danas saznajemo da je vrh SDA spreman da sve rasproda. Zarad čijih interesa?”, istakao je Mehmedović.

Mehmedović otvoreno postavlja pitanje o ponižavanju naroda, rušenju države, časti i dostojanstva, za što optužuje vrh SDA.

“Ovakvo nedržavničko ponašanje vrha SDA neće ostati nekažnjeno u našem narodu, te pozivam sve čestite i poštene članove SDA da zajedno radimo na vraćaju stranke na mjesto koje joj pripada, koja čuva državu Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake, a ne da služi personalnim interesima pojedinaca, ma ko bili, koji su se potpuno udaljili od vlastitog naroda”, zaključio je Mehmedović.

Istina izađe na vidjelo….Današnje ročište na Sudu BiH u procesu koji se vodi protiv Fahrudina Radončića razotkrilo…

Posted by Šemsudin Mehmedović on 16. Februar 2016

klix.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/