Najomraženiji političar porijeklom iz Bugojna ipak dolazi u Srebrenicu!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Blizu 9.000 učesnika Marša mira jutros je krenulo iz Nezuka ka Potočarima. Učesnici Marša mira danas će proći jednu rutu, a i pored velikih vrućina, svi se osjećaju dobro.

Učesnici Marša mira svoj put namjeravaju završiti 10.jula u Potočarima, gdje će dan kasnije biti obavljena kolektivna dženaza za 136 žrtava genocida.
Među 9.000 učesnika je i veliki broj Bugojanaca koji su se ove godine odlučili na put i odavanje počasti žrtavama, u Srebrenici će se naći i Aleksandar Vučić, premijer Srbije, čije je porijeklo iz Bugojna.

Rezolucija kakva je predložena ni sutra neće biti usvojena. Lično sam dobio garancije da ovakva rezolucija, bez izmjene teksta, neće biti usvojena. Također, predstavljat ću Srbiju u Srebrenici 11. jula što je jednoglasna odluka Vlade večeras – rekao je sinoć Vučić okupljenim novinarima te dodao: – Želimo pomirenje, i pokazali smo da smo spremni da se suprotstavimo nekim od najvećih sila braneći Srbiju, i mislim da smo uspjeli da po prvi put pokažemo da Srbiju niko neće da gazi, prenosi Dnevni Avaz.

Zanimljivo da je Vučićevo porijeklo iz Čipuljića, Općina Bugojno, tačnije njegov otac Anđelko porijeklom je iz ovog mjesta, a u Čipuljiću stanuju i Aleksandrov stric i strina.

Aleksandar je rođeni Beograđanin, a u Bugojnu je vrlo često provodio ljetni i zimski raspust, te u Čipuljiću ima i kuću koja je porušena.
Ipak, Vučić u Srebrenicu sigurno neće biti dočekan raširenih ruku, s obzirom da su mediji ne tako davno objavili njegovu izjavu sa sjednice Vlade Srbije 1995.g kada je izjavio:

Vi bombardujte, ubij te jednog Srbina, a mi ćemo stotinu muslimana”.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/