Bugojanskim profesorima prijete otkazi!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Kantonalni odbor Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture SBK-a (SSVOONK) zahtjeva od premijera i članova Pregovaračkog tima Vlade SBK-a, te resornog kantonalnog ministarstva, osnivanje zajedničkog radnog tijela za evidentiranje, zbrinjavanje i rješavanje pitanja viška zaposlenih u srednjim školama.

Navedene aktivnosti trebale su se završiti u augustu, prije početka školske 2012./2013. Pitanje je aktuelizirano, a procjene Sindikata su da će se u narednoj školskoj godini, zbog nedostatka učenika, pojaviti višak uposlenih u srednjim školama. Zbog toga je neophodno da na vrijeme otpočnemo zajedničke aktivnosti po ovom pitanju, kako bismo spremno dočekali početak nastave, i ispoštovali sva prava iz radno-pravnog odnosa prekobrojnih zaposlenika, a u skladu s važećim odredbama Zakona o radu FBiH, Općim kolektivnim ugovorom u FBiH, i Kolektivnim ugovorom za djelatnost srednjeg obrazovanja na području SBK-a, stoji, između ostalog, u saopćenju iz SSVOONK-a.

Za ovlaštene osobe u budućem radnom tijelu predloženi su, uime Sindikata, njegov predsjednik Nedžad Jahić, i član Abdulah Serezlija, te, u slučaju da oni budu spriječeni, Enver Veletovac i Fatima Bušatlić.

Na kraju, Sindikat je pozvao izvršnu vlast SBK-a da “u što hitnijem roku pristupi konstituisanju zajedničkog radnog tijela”.

 

Izvor: rtv.bugojno.org/Mevlida Ridžal

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o