Nade NK Iskra sjajne na međunarodnom turniru “Trofej Banja Luka 2016”

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nade NK Iskra Bugojno (2006.g.) na Međunarodnom turniru “Trofej Banja Luka 2016” koji je u istoimenom gradu odigran  tokom dana vikenda, ostvarili su veliki uspjeh. Naime, mladi nogometaši uspjeli su ući među osam najboljih ekipa na turniru, gdje su zaustavljeni od domaćina OFK Sport Team rezultatom 3:0.

Plave nade u svom prvom susretu na turniru savladale su Školu nogometa Bambi iz Tuzle sa 1:0 pogotkom Farisa Dževahirića, a zatim su remizirale sa slovenskom ekipom NK Škofja Loka (1:1). Strijelac jedinog pogotka ta našu ekipu bio je Amar Grižić.

U nedjelju protivnici su im bili vršnjaci iz jajačkog NK Metalleghea, a nade Iskre pružile su najbolju partiju na turniru te zabilježili visoku pobjedu. Bilo je 4:0, a u listu strijelaca su se upisali Jusuf Velić, Bekir Arnaut i dva puta Amar Grižić.

Nažalost, dalje od osmine finala Plavi momci nisu mogli, ali ovaj rezultat predstavlja veliki uspjeh s obzirom da se na ovom jako kvalitetnom turniru nastupale  ekipe iz naše zemlje, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske i Češke.

Čestitamo našim momcima i trenerima kao i svima koji su im pružali podršku na ovom turniru, a samo na našem portalu naši vjerni čitaoci mogli su pratiti kako je tekao  tok turnira u Banja Luci kada su Iskrine nade u pitanju. Zahvaljujemo našem sugrađaninu Erminu Karaliću Germi, nekadašnjem nogometašu Iskre, koji nas je u danima vikenda vjerno izvještavao o dešavanjima sa susreta naših mladih nogometaša te sve vrijedno zabilježio fotografijama koje smo objavljivali odmah nakon odigranih susreta.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o