Načelniku općine Gornji Vakuf – Uskoplje tražili novac ili će mu biti oteta kćerka

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Dana 29.02.2016.godine oko 20,00 sati u PS Gornji Vakuf-Uskoplje obratio se Načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje i prijavio pokušaj iznude nad njim od strane nepoznate osobe ili više njih. U prijavi Načelnik općine navodi da je dobio SMS poruku u kojoj se traži da pripremi određenu količinu novca ili će mu u protivnom biti oteta njegova kćerka. Također, u poruci se iznose prijetnje prema njemu i njegovoj kćerki ukoliko slučaj prijavi policiji.

Službenici policijske stanice Gornji Vakuf- Uskoplje su odmah po zaprimanju prijave preduzeli niz operativnih mjera i radnji koje su rezultirale saznanjima da se u vezu sa ovim krivičnim djelom mogu dovesti osobe inicijala H.U./1995/, T.E./1997/, M.H./1995/ i S.F./1996/ svi iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.   

Osumnjičene osobe su pronađene i nad njima je provedena kriminalistička obrada, kojom prilikom su u potpunosti priznali izvršenje krivičnog djela Iznude u pokušaju nad načelnikom općine. Isto tako, u oduzetim mobilnim telefonima pronađeni su  dokazi da su osumnjičeni izvršili navedeno krivično djelo  prema još jednoj osobi iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, ali navedena osoba to nije prijavila policiji. Također je pronađena sporna SIM kartica sa koje su upučivane iznuđivačke SMS poruke, te će ista biti dostavljena kantonalnom tužilaštvu Travnik uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, nakon okončanja kriminalističke obrade i kompletiranja predmeta. 

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/