Načelnik Hasan Ajkunić upriličio prijem za najuspješnije osnovce

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Danas je načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić, upriličio prijem za učenike osnovnih škola , prosvjetne radnike i direktore škola s ciljem da im i na ovaj način oda priznanje za sav uloženi trud i postignute rezultate na takmičenjima na nivou Općine, SBK i Fedrecije BiH.

Pravo je zadovoljstvo bilo prisustvovati sastanku i zabilježiti priču učenika koji su bili najbolji, i tako skromno govore o svojim uspjesima, a postigli su puno. Načelnik općine Hasan Ajkunić izrazio je ovom prilikom radost i ponos na ove uspjehe, a direktori škola skrenuli pažnju koliko je značajna i podrška i priznanje lokalne zajednice.

Kako se čulo tokom sastanka, uspjeh je još značajniji kada se ima u vidu da su ovo rezultati ostvareni u vannastavnim aktivnostima i uz dodatne napore samih učenika ali i njihovih nastavnika.

Sastanku s načelnikom prisustvovao je samo dio uspješnih učenika osnovnih škola, koji su podijeli radost i ponos zbog dobrih rezultata.

Načelnik općine Hasan Ajkunić ovom prilikom kao nagradu učenicima i prosvjetnim radnicima osigurao je i jednodnevnu ekskurziju kao poticaj da u narednim godinama budu još bolji.

Na sastanku su pokrenute i inicijative da se najtalentovanijim učenicima obezbijedi poseban prostor i zajednički rad, kako bi se na takav način još kvalitetnije pripremali za takmičenja i ostvarili još bolje rezultate.

Znanje je ono što krasi ove uspješne učenike, i to je na dobar način prepoznato i u našem gradu. Vjerujemo da će i ubuduće zahvaljujući znanju i svojim vještinama na najbolji način predstavljati Bugojno ne samo u našoj zemlji nego i inostranstvu.

Eneida Alibegović/RTV Bugojno

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o