Načelnik Bugojna Hasan Ajkunić danas slavi 68. rođendan

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić, rođen je 17.05.1956. godine u Bugojnu. Osnovnu i srednju školu završio je u Bugojnu, a Pedagoški fakultet u Rijeci gdje je stekao zvanje profesora mehaničke tehnologije. Po završetku studija život nastavlja u voljenom Bugojnu.

Karijeru je započeo radeći kao profesor 1978. godine u srednjim školama u Donjem Vakufu i Bugojnu. Tokom rata je bio pripadnik Armije BiH, nakon čega nastavlja rad u prosvjeti. Direktor Srednje stručne škole u Bugojnu je bio sedam godina, do 2004., tokom obavljanja ovog posla godinu dana je proveo kao zastupnik u Skupštini Srednjobosanskog kantona. Od 2004. godine obavlja funkciju načelnika Bugojna, a 2020. godine je osvojio 5. mandat načelnika.

Već 20. godinu obavlja funkciju načelnika Bugojna. Trenutno je jedan od vječnih načelnika u BiH, odmah iza Teočaka čiji je načelnik na toj funkciji od 1994. godine.

Hasan danas slavi 68. godinu, a da su godine samo broj, dokaz je i naš načelnik koji je uvijek energičan i pokretan pa i na pragu 70-e. Redakcija portala Bugojno Danas načelniku čestita rođendan i želi dobro zdravlje u narednim godinama.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/