Načelnik Bugojna Hasan Ajkunić danas slavi 64. rođendan

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-dstore-ne-trebate-platiti-skuplje-najjeftinije-mjesto-za-tehniku/' https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić, rođen je 17.05.1956. godine u Bugojnu. Osnovnu i srednju školu završio je u Bugojnu, a Pedagoški fakultet u Rijeci gdje je stekao zvanje profesora mehaničke tehnologije. Po završetku studija život nastavlja u voljenom Bugojnu.

Karijeru je započeo radeći kao profesor 1978. godine u srednjim školama u Donjem Vakufu i Bugojnu. Tokom rata je bio pripadnik Armije BiH, nakon čega nastavlja rad u prosvjeti. Direktor Srednje stručne škole u Bugojnu je bio sedam godina, do 2004., tokom obavljanja ovog posla godinu dana je proveo kao zastupnik u Skupštini Srednjobosanskog kantona. Od 2004. godine obavlja funkciju načelnika Bugojna, a 2016. godine je osvojio 4. mandat načelnika.

Već 16 godina obavlja funkciju načelnika Bugojna, a najveći razlog tome jesu uvijek otvorena vrata za narod. Trenutno je jedan od vječnih načelnika u BiH, odmah iza Teočaka čiji je načelnik na toj funkciji od 1994. godine, Gacka, Bratunca i Tuzle čiji su načelnici i gradonačelnik na ovim funkcijama duže od 4 mandata.

Htjeli mi to priznati ili ne, načelnik Hasan za svakoga ima osmjeh i lijepu riječ što bi rijetko koji načelnik bio u stanju, ljubaznost i saosjećanje sa narodom ga je dovelo do 4. mandata i svaki put ubjedljivom pobjedom nad protukandidatima. Ove godine su izbori za načelnika, Ajkunić je najavljivao i petu kandidaturu, a da li će tako i biti, ostaje da se vidi.

Hasan danas slavi 64. godinu, a redakcija portala Bugojno Danas načelniku čestita rođendan i želi puno zdravlja, sreće i uspjeha u narednim godinama.

https://www.bingotuzla.ba/2020/05/27/u-bingu-vikend-traje-cetiri-dana-28-5-do-31-5-2020/