Načelnik Ajkunić upriličio prijem za predstavnike STK „Bugojno“

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Načelnik Općine Hasan Ajkunić danas je upriličio prijem za predstavnike Stonoteniskog kluba „Bugojno“.

Povod za prijem je uspjeh kojeg je u premijernoj sezoni u Sjedinjenim Američkim Državama postigla članica ovog kluba Edina Haračić, kao i nedavni kraj tekmičarske sezone.

Uz Edinu Haračić prijemu je prisustvovao i trener Nurudin Jusić, alfa i omega Stonoteniskog kluba“Bugojno“. Ovom prilikom Jusić je posebno istakao uspjehe mlađih kategorija koje su sa državnih i međunarodnih takmičenja u pritekloj sezoni, bilo ekipno, pojedinačno ili u dublu, u pravili se vraćali sa osvojenim medaljama.

Zahvaljujući stonom tenisu Edina je protekle godine dobila stipendiju Univerziteta u Teksasu gdje studira računovodstvo, a za koji i nastupa u takmičenjima na nivou SAD. U premijernoj sezoni Edina je kao član ekipe postala univerzitetska prvakinja SAD, a sa kolegicom Anastazijom Ripkom iz Ukrajine prvakinja u dublu. Tokom prijema načelniku je uručila i skroman poklon.

Uz čestitke na postignutim uspjesima Edini kao i rukovodstvu i mlađim kategorijama Stonoteniskog kluba načelnik Ajkunić je istakao da se zahvaljujući sportistima i sportu diljem svijeta čuje za Bugojno. Kako je naglasio mladi sportisti će i u buduće biti najbolji ambasadori grada jkoji se ponosi svojom mladošću.

Sastanak je okončan obećanjem podrške od strane načelnika Ajkunuića za daljnji rad ovog jednog od trofejnijih klubova u našem gradu.

Osman Mešan/RTV Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/