Načelnik Ajkunić upriličio prijem za predstavnike STK „Bugojno“

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Načelnik Općine Hasan Ajkunić danas je upriličio prijem za predstavnike Stonoteniskog kluba „Bugojno“.

Povod za prijem je uspjeh kojeg je u premijernoj sezoni u Sjedinjenim Američkim Državama postigla članica ovog kluba Edina Haračić, kao i nedavni kraj tekmičarske sezone.

Uz Edinu Haračić prijemu je prisustvovao i trener Nurudin Jusić, alfa i omega Stonoteniskog kluba“Bugojno“. Ovom prilikom Jusić je posebno istakao uspjehe mlađih kategorija koje su sa državnih i međunarodnih takmičenja u pritekloj sezoni, bilo ekipno, pojedinačno ili u dublu, u pravili se vraćali sa osvojenim medaljama.

Zahvaljujući stonom tenisu Edina je protekle godine dobila stipendiju Univerziteta u Teksasu gdje studira računovodstvo, a za koji i nastupa u takmičenjima na nivou SAD. U premijernoj sezoni Edina je kao član ekipe postala univerzitetska prvakinja SAD, a sa kolegicom Anastazijom Ripkom iz Ukrajine prvakinja u dublu. Tokom prijema načelniku je uručila i skroman poklon.

Uz čestitke na postignutim uspjesima Edini kao i rukovodstvu i mlađim kategorijama Stonoteniskog kluba načelnik Ajkunić je istakao da se zahvaljujući sportistima i sportu diljem svijeta čuje za Bugojno. Kako je naglasio mladi sportisti će i u buduće biti najbolji ambasadori grada jkoji se ponosi svojom mladošću.

Sastanak je okončan obećanjem podrške od strane načelnika Ajkunuića za daljnji rad ovog jednog od trofejnijih klubova u našem gradu.

Osman Mešan/RTV Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/