Načelnik Ajkunić upriličio prijem za košarkaša Fahrudina Manjgafića

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U organizaciji našeg portala i glavnog urednika Samira Mlaće danas je načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić u svom uredu upriličio prijem za Bugojanca Fahrudina Manjgafića (1997.g.), člana juniorske košarkaške reprezentacije naše zemlje koja je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu osvojila sjajno četvrto mjesto.

Sjajni mladi košarkaš trenutno je član KK Spars Sarajevo, a košarkom se počeo baviti u svom Bugojnu. Sa Sparsima je upravo potpisao profesionalni ugovor.

Meni kao načelniku je veoma drago za Fahrudinov uspjeh te se nadam da ćemo ga u budućnosti gledati i bodriti u seniorskoj reprezentaciji. Pratili smo utakmice, bili uz njega i njegove kolege i želim da mu poručim ovdje da su vrata Općine kao i moja za njega uvijek otvorena i da je uvijek dobrodošao. Mi ćemo i finansijski pokušati olakšati njegove svakodnevne obaveze, a sada je na njemu da svoj kvalitet dokaže i to je ono što svi i želimo, kazao je Ajkunić.

Fahrudin je na prijemu u zgradi Općine boravio u društvu svog oca Fadila, a zahvalio se načelniku Ajkuniću na toploj dobrodošlici te istakao da će učiniti sve da ispuni njegova očekivanja, kao i očekivanja porodice, rodbine i prijatelja.

Portal Bugojno-danas.info postoji tek tri mjeseca, ali smo već učinili dosta toga na promociji uspješnih bugojanskih kolektiva i pojedinaca, te ćemo to raditi i u narednom periodu. Nažalost, nemamo kadetskog reprezentativca i zlatnu medalju, ali ovo što je Fahrudin napravio sa svojim kolegama iz reprezentacije je također veoma veliki uspjeh koji je svakako vrijedan pažnje. Sport je najveći ambasador grada, države, regije i mi ćemo sa ovakvim i sličnim stvarima nastaviti, sa nadom da će naš trud i ono sve što radimo za ovaj grad prepoznati i čelni ljudi grada, kazao je Mlaćo.

IMG_2061 IMG_2062 IMG_2064 IMG_2066 IMG_2067

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/