Na sceni je dogovor u interesu partnerskih stranaka a ne u interesu Bugojna

REAGIRANJE VJEĆNIKA ĐEMALA BILANOVIĆA NA IZJAVE HDZ PRESJEDAVAJUĆEG G.ZELIĆA O PARTNERSKIM ODNOSIMA SA SDA I NJIHOVIM NAČELNIKOM G. AJKUNIĆ HASANOM

NA SCENI JE DOGOVOR U INTERESU PARTNERSKIH STRANAKA A NE U INTERESU BUGOJNA

Sjećate li se one SDA-ove parole / U JEDINSTVU JE SNAGA /
Evo u Bugojnu se pokazalo da je to 100% tačno.

Načelnik Hasan sa SDA-ovih 11 vjećnika i HDZ sa svoja dva vjećnika, eto jedinstva a eto i snage,nema dalje.

Budžet, to jest opštinske pare idu po stranačkom dogovoru što oni više i ne kriju nego otvoreno rade. Upravni i nadzorni odbori, kako reče HDZ–ov predsjedavajući, i o tome postoji dobra volja – pošteno nema šta, mi ovdje znamo šta znači ta dobra volja. Samo se pitam što će im konkursi kad ide po partnerskom dogovoru, konkursi im valjda služe da se zamlaćuje narod kao i do sad.

Predsjedavajući Zelić javno i otvoreno kaže ovako; “Smatram kako se realizuju dogovori koji su u interesu obje partnerske stranke”
Čovjek nije rekao da se realizuju dogovori u interesu opštine,naroda, građana ili Bugojanaca,nego tačno ovako : DOGOVORI U INTERESU OBJE PARTNERSKE STRANKE !!!

Još se ovo mora reći;
Preduzeća koja se nazivaju JAVNA, krčme se kao stranačka. Iz opštinskog budžeta direktori tih preduzeća preuzimaju između 1,5 i 2 miliona maraka. Izvještaj o tim parama opštinskom vjeću niko ne podnosi.

Gdje pare idu, kome i koliko, to bi trebali znati stranački šefovi, jer direktori samo provode njihovu politiku, i politiku stranke koja ih je postavila to je valjda jasna stvar!

Javno pitam one što nam ponekad dođu u Bugojno i umjesto da nabave vakcine, pričaju priču o pružanju podrške u borbi protiv korone.

GDJE SU PARE I FINANCIJSKI IZVEŠTAJI BUDŽETA I JAVNIH PREDUZEĆA!
GDJE JE ŠTA POTROŠENO – KO JE TROŠIO – KOLIKO, PO ČIJEM NALOGU !
KAKO SE SUMLJIVO PRODAVALA OPŠTINSKA ZEMLJA I PO ČIJIM INSTRUKCIJAMA !!!
ZA ČIJI INTERES VAŠI VJEĆNICI DIŽU RUKE !!! DA LI JE OVO TA POLITIKA ZA KOJU STE OD NARODA TRAŽILI GLASOVE !

Aferim dame i gospodo, ne zamjerite nemam ništa lično ni protiv koga, i znam da mnogi od vaših vjećnika misle isto kao i ja, ali moraju šutit i slušat.

Ja šutiti ne moram i neću, a ovakva politika će završit kako zaslužuje i to je tako drugačije bit ne može.

Živi i zdravi bili ! Vjećnik Đemal Bilanović