Na Općinskom vijeću sve tačke usvojene, uskoro javni poziv za stipendije za 2 godine

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Jučer je održana 12. po redu redovna sjednica Općinskog vijeća Bugojno na kojoj je razmatrano 12 tačaka dnevnog reda od planiranih 11 s obzirom da je predsjednik kluba SDA Nedžad Jusić predložio da se formira komisija za davanje stručne ocjene o postupku donošenja urbanističke saglasnosti.

Na početku sjednice predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić je obavijestio vijećnike i javnost da su Armin Kurbegović (SBB), Viktor Dundović (DF) i Mithat Abazović (DF), napustili svoje stranke i prešli u samostalne vijećnike. Nakon toga je Šejla Džanan (SDP) položila svečanu zakletvu kao nova vijećnica jer je Midhat Palić (SDP) podnio ostavku na mjesto vijećnika.

Cijeli dnevni red je razmatran punih 7 sati te su sve tačke dnevnog reda usvojene većinom od stranaka SDA, HDZ i Nezavisna lista dok je opozicija (SDP, SBB i nezavisni vijećnici) vodila žestoku raspravu ukazujući na pojedine nepravilnosti i predlažući inicijative koje nisu usvojene.

Usvojen je Prijedlog Odluke o preuzimanju prava Osnivača i usklađivanju organizacije i poslovanja Javne ustanove Apoteka Bugojno i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na statut JU Apoteka Bugojno nakon čega su se usvojili Nacrt Programa rada Općinskog vijeća za 2019. godinu i Nacrt Programa rada općinskog načelnika za 2019. godinu. Potom je usvojen Prijedlog Odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene korisne stambene površine na području Općine Bugojno za 2018. godinu a onda se vodila rasprava o Raspisivanju javnog poziva za dodjelu stipendija u akademskoj 2017./2018. godini i 2018./2019. godini što je u konačnici usvojeno te je zaključeno da se hitno raspiše javi poziv za ove 2 školske godine.

Izvještaj o sigurnosnoj situaciji na području općine Bugojno za period 01.01. – 30.09.2018. godine podnio je načelnik MUP-a Bugojno Mustafa Zahirović te su se svi vijećnici složili da je situaciju u Bugojnu puno bolja otkad je novi načelnik MUP-a Bugojno preuzeo dužnost te su mu svi šefovi klubova čestitali na izvještaju.

Uslijedila je rasprava o Nacrtu budžeta i Nacrtu Odluke o izvršenju Budžeta za 2019. godinu koji iznosi 7.466.000 KM. Nacrt je usvojen nakon burne rasprave. Podsjetimo, budžet Općine Bugojno za 2018. godinu je iznosio 7.973.000 KM.

Bugojanski vijećnici donijeli su odluku da se raspiše javni poziv za zakup zemljišta bivše kasarne Armije BiH “Admir Ljubuškić Šutak“, čije objekte je do početka juna 2016. koristilo Federalno ministarstvo odbrane, odnosno Oružane snage BiH.

Dodana tačka dnevnog reda o formiranju komisije za davanje stručne ocjene o postupku donošenja urbanističke saglasnosti koju čine: Predsjednik Đenad Hadžiomerović te članovi Zdravko Antunović, Sulejman Hadžiahmetović, Adisa Ramić i Alan Škaro.

U četvrtak 13.12.2018. u 10 sati će se održati javna rasprava o Nacrtu Budžeta Općine Bugojno za 2019. godinu i Nacrtu Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Bugojno za 2019. godinu.

Bugojno-danas.info


https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o