Na Makljenu pronađene tenkovske mine i 11,5 kilograma eksploziva

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Služba Civilne zaštite Gornji Vakuf – Uskoplje pronašla je jučer tenkovske mine i 1,5 kg eksploziva u mjestu Sičaja (Makljen) te je obavijestila vođu “A” tima Mostar i Tim za UES FUCZ-e Sarajevo, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Dio “B” tima civilne zaštite za deminiranje FUCZ/KUCZ Tuzla vršio je deminiranje terena na području općine Kalesija, a drugi na području Zeničko dobojskog kantona, navodi se u biltenu Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) o aktivnostima tokom jučerašnjeg dana.

Također se navodi da su pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva Ljubuški gasili požar na lokalitetu Teskera u predgrađu Ljubuškog.

U akciji je sudjelovalo pet vatrogasaca sa dvije vatrogasne cisterne. Opožareno je do pola hektara trave i niskog raslinja a uzrok je paljenje korova.

Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo imala je dvije tehničke intervencije, kaže se u biltenu.

Autor: Fena

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o