MEHDIĆIMA NE SMETA SUŠA: Aldijana (15) iz Bugojna već prodala više od tri tone paradajza

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Proizvodnjom različitog povrća, u plastenicima ili na otvorenom, bave se mnoge porodice iz Bugojna, koje na ovaj način ostvaruju osnovna sredstva za život.

Osim u druge gradove, svoje proizvode nude kupcima na štandovima bugojanske zelene pijace koja je, inače, najviše posjećena petkom, kada je u tome gradu pijačni dan.

Za jednim od štandova, s vidno istaknutim certifikatom zdrave hrane, je i 15-godišnja Aldijana Mehdić iz naselja Sultanovići.

22

Dok većina njenih vršnjaka ljetni raspust provodi na moru, na planini, pred kompjuterom ili televizorom, ona pomaže porodici da proda što veće količine povrća iz vlastite proizvodnje.

-Kupci sve više prepoznaju naše napore da proizvedemo kvalitetan domaći proizvod, zbog čega nam sve više ukazuju povjerenje. Drago nam je zbog toga. Trudit ćemo se da nastavimo raditi na ovaj način. Trenutno im možemo ponuditi krastavce, paprike, jabuke, paradajz, mahune, te drugo povrće koje najčešće traže. Suša je, naravno, uticala na ovogodišnju ljetinu, ali mi smo zadovoljni ostvarenim rezultatima.

Njena porodica je, dodaje, već uspjela prodati 3-4 tone paradajza, tonu krastavca te tonu i po paprike.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/