Na Hendeku počeo 4. Memorijalni omladinski turnir “Petko i Cicko”

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezadom_-2/

Jutros u 10 sati je otvoren 4. Memorijalni omladinski turnir “Petko i Cicko”. Turnir će se igrati danas i sutra na stadionu Hendek.

Želim da se zahvalim svim prisutnima i želim dobrodošlicu nogometašima koji učestvuju na 4. Memorijalnom omladinskom turniru “Petko i Cicko”, neka najbolji pobijedi“, kazao je prisutnima direktor NK Globus, Elvedin Đopa.

Ovim putem bih zaželio da preovlada fairplay, da ovaj turnir iskoristite, da ne bude rezultat u prvom planu već ono što ćete vi ponijeti sa ovog turnira a to su uspomene i prijateljstva koja trebate održavati, mislim da je to nešto najvrijednije sa ovakvih okupljanja i turnira. Želim vam da sve protekne u fairplayu da se niko ne povrijedi, poštujte sebe i igrače. Nadam se da će ovaj turnir još dugo da se održava ovako kvalitetno“, rekao je proslavljeni trener i sportski radnik Ibrahim Zukanović.

“Hvala vam što čuvamo uspomenu na naša dva Bugojanca Cicka i Petka. Možete biti ponosni na njih i njihove porodice, uvijek im je na prvom mjestu bilo Bugojno. Danas po 4. put zahvaljujući vama čuvamo uspomenu na Cicka i Petka. Želim da se zahvalim Elvedinu i NK Globus što na ovaj način čuva uspomene na dobre Bugojance i na kraju 4. Memorijalni turnir Petko i Cicko proglašavam otvorenim”, ovim riječima je načelnik Bugojna Hasan Ajkunić otvorio 4. Memorijalni omladinski turnir “Petko i Cicko”.

Učešće na turniru su uzele ekipe: NK Globus Bugojno, NK Iskra Bugojno, NK Metalleghe Jajce, NK Vlašić Turbe, NK Kupres i NK Bubamara Travnik.

Parovi:

Subota 26.08.2017.

10:00 – Otvorenje turnira
10:15 – Utakmica pjetlića NK Globus Bugojno (NK Globus I – NK Globus II)
10:30 – NK Iskra Bugojno – NK Metalleghe Jajce
12:00 – NK Globus Bugojno – NK Iskra Bugojno
13:30 – NK Metalleghe Jajce – NK Globus Bugojno

Nedjelja 27.08.2017.

10:00 – NK Vlašić Turbe – NK Kupres
11:30 – NK Bubamara Travnik – NK Vlašić Turbe
13:00 – NK Kupres – NK Bubamara Travnik

16:00 – Utakmica za III mjesto
17:15 – Utakmica za I mjesto
18:30 – Zatvaranje turnira

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/