Na centralnom trgu u Travniku održano završno obraćanje koalicije “Naša travnička priča”

Prijevremeni izbori za načelnika opštine Travnik održaće se u nedjelju. Izborna tišina počinje sutra u sedam ujutro, i trajat će do zatvaranja biračkim mjesta u nedjelju.

Samo su dva kandidata za načelnika Travnika, kandidat koalicije “Naša travnička priča”, odnosno Naše stranke, SDP-a i Naroda i Pravde – advokat Haris Kaniža te kandidat Stranke demokratske akcije, Kenan Dautović.

Za oba bloka, važni izbori koj će pokazati da li trojka može napraviti zajednički rezultat izvan Sarajeva, odnosno da li će SDA zadržati najveći grad u kojem ta stranka ima višegodišnju vlast, u partnerstvu sa HDZ-om.

Pravo glasa na izborima za načelnika Općine Travnik, ima 47.782 birača uklučujući i birače u odsustvu, odnosno one registrovane da glasaju putem pošte. 

Na centralnom gradskom trgu u Travniku danas je održano završno obraćanje predstavnika koalicije “Naša travnička priča”.

Prisutnima su se pored Harisa Kaniže, kandidata ove koalicije za kandidata na predstojećim izborima, obratili i Siniša Dukić, predsjednik OO SDP BiH Travnik, Zukan Helez, Nijaz Helez, predsjednik KO SDP BiH SBK, te Elmedin Konaković, predsjednik političke organizacije “Narod i Pravda”.

Obraćanja prisutnih pogledajte u nastavku: