Na Bjelašnici jutros minus devet, u pojedinim dijelovima BiH se očekuje snijeg

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 5, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni

U Bosni je jutros oblačno, a u većem dijelu Hercegovine vedro. Oblačan je sjever Hercegovine.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -9 stepeni, Ivan-sedlo i Livno -3, Široki Brijeg -1, Srebrenica 0, Banja Luka, Bugojno, Doboj, Sarajevo i Zvornik 1, Bihać i Sanski Most 2, Trebinje 6, Mostar i Neum 7 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948hPa, za 4hPa je veći od normalnog i opada.

U Bosni će danas biti blačno, a u Hercegovini pretežno sunčano prijepodne, a od sredine dana će se naoblačiti. U drugoj polovini dana povremeno slaba kiša ili slab snijeg su izgledni u Krajini i sjevernim područjima Bosne, a krajem dana i tokom noći na ponedjeljak slab snijeg se očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne i istoku Hercegovine.

U poslijepodnevnim i večernjim satima slaba kiša se očekuje na jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine većinom sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Na cijelom sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 5, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o