Muškarci u Spa centru? Evo zašto.

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Kada govorimo o spa centrima i uslugama koje se nude u istim, u prvih mah je asocijacija na žene, jer je kod nas prisutno mišljenje da tretmane u Spa centrima u najvećem broju koriste žene, dok se o uslugama za muškarce mnogo manje govori.

No, to je potpuno pogrešno, istina je da mnogi muškarci smatraju kako su tretmani u spa centrima isključivo namijenjeni ženama i da tamo nemaju šta tražiti, ali, postoje brojne vrste usluga i tretmana namijenjenih isključivo muškarcima koji vode brigu o svom izgledu i zdravlju. Kod mnogih muškaraca proteklih godina, odlazak u spa centar je bio čudna, da ne kažemo tabu tema, ipak takav trend se polako mjenja jer spa centar nije namijenjen isključivo ženama.

U nastavku ćemo predstaviti neke od razloga zbog kojih bi brojni muškarci trebali češće posjećivati spa centre te shvatiti da briga o izgledu ponekad zahtijeva mnogo više od aktivnosti kod kuće.

Problem sa aknama

Jedan od glavnih problema sa kojim se muškarci susreću jednako kao i žene su akne na licu, suha ili masna koža. Klasični tretman lica za muškarce preporučljiv je za sve tipove kože, od osjetljivih do onih najmasnijih koje trebaju dubinsko čišćenje koje podrazuijeva ekstrakciju mitesera te bazičnu hidrataciju koja umiri kožu. Takvi tretmani obično počinju pilingom poslije kojeg se koža stavlja pod paru u trajanju od 15-20 minuta, na taj način se koža omekša te se otvore pore koje imaju mnogo nečistoća. Poslije toga se radi mehaničko čišćenje putem kojih se mitiseri i akne istiskuju iz kože lica. Nakon detaljnog čišćenja lica, red je da se koža smiri te dezinfikuje uz pomoć kisika i ozona, koji sprečavaju daljnje upale, te na taj način hidratizira i smiruje kožu. Kraj tretmana podrazumijeva masku koja ima hranjivo i hidratacijsko svojstvo za kožu. Nekoliko ovakvih tretmana pomoći će vam da se riješite akni i mitesera na vašem licu koje će izgledati glatko. Apsolutno je pogrešno i ružno vidjeti muškarca koji smatra da je ovaj tretman namijenjen samo ženama i da će bubuljice, prije svega u periodu puberteta, proći same od sebe, možda i hoće, ali su za takvo nešto su potrebne godine, a uz pravilnu brigu o licu i nekoliko tretmana, vaše lice može biti savršeno glatko i lijepo. Osim toga, koji to muškarac želi imati desetine akni na licu? Upravo zato bi brojni muškarci što ćešće trebali posjećivati spa centre jer lijepo lice i izgled, lična je karta svake osobe.

Masaža za muškarce

Muškarci su vrlo često izloženi brojnim fizičkim naporima, odnosno obavljaju poslove koji nisu za žene. Nebitno je da li se radi o poslovima na radnom mjestu ili van njega, nebitno je da li provedete dan u kancelarijskoj stolici ili svakodnevno vozite automobil, ukoliko se bavite fizičkim aktivnostima, imate često rekreaciju sa kolegama i prijateljima ili posjećujete teretanu, sve to veoma utiče na tijelo kojem je potreban odmor i relaksacija.

Zato je masaža za muškarce tretman uz koji se ubrzava izlučivanje loših tvari koje se nalaze u organizmu, ona će ubrzati regeneracijski proces, smanjuje stres kao i edeme. Još od davnina se masaža praktikuje kao odličan tretman za fizičko ali i mentalno ozdravljenje. Masaža će vam pomoći da smanjite stres kojim ste često izloženi, otklonit će probleme kao što su glavobolja, napetost i ukočeni mišići.

Kvalitetna masaža stvorit će vam osjećaj radosti i ugodnosti. Masaža će doprijeti mnogo dublje od kostiju i mišića, jednostavno odmara vašu dušu. Preko kože masažom se djeluje na cijeli organizam, te ista našu kožu čini sjajnijom i podmlađenom. Ukoliko se voda zadržava u organizmu, dolazi i do zadržavanja toksina te se može stvoriti osjećaj natečenosti. Upravo zato, ritmičnim i laganim pokretima, limfnom drenažom, dolazi do znatnog smanjenja edema te se povećava osjećaj radosti organizma i kompletan proces je itekako anitstresna terapija.

Pedikura stopala za muškarce

Ne tako davno, muškarci su imali veoma negativno mišljenje o manikuri i pedikuri, jer su navedene tretmane smatrali ženskim. Ipak, u posljednje vrijeme, mnogi muškarci sve više vode brigu o svojim stopalima.

Sama muška pedikura ne razlikuje se mnogo od ženske, razlika je većinom samo u veličini stopa te gustoj koži koju imaju muškarci. Pedikura je tretman koji može uzrokovati mnogo lijepih i ugodnih osjećaja koji će pomoći muškarcima da opuste napete noge i da ih hidtraziraju uz pomoć složenih vitamina.

Spa pedikura podrazmijeva nekoliko faza kao što su kuhanje stopala u hidro-preljevu, zatim primjena ljekovitih bilja te pilinga, kao i postupak masaže stopala. Preporučljivo je da muškarci ovu vrstu tretmana provode barem jednom u dva mjeseca. Ono što je specifično kod muškaraca jesto da su veoma praktični jer žele da pedikura prođe što brže. Ipak, treba znati da ovakve vrste tremana ne mogu biti previše brze jer može doći do neželjenih posljedica na vašoj koži.

Tvrde i ispucale pete

Brojni muškarci imaju problema sa zadebljanjem kože, te tvrdim i ispucalim petama, a isti problem kod mnogih se pojavljuje i na vanjskom dijelu tabana, palcu i jastučićima stopala. Međutim, ovaj problem pogađa i žene koje zato često posjećuju spa centre i vrlo lako riješavaju iste. Muškarci koji mnogo vremena provode u zatvorenoj obući, imaju česte fizičke aktivnosti i izlažu svoja stopala naporu i konstantnom pritisku često imaju tvrde i ispucale pete, koža postaje gruba i suha.

Upravo zato, savjet je da muškarci s vremena na vrijeme posjete spa centar, gdje će prije svega stručni kozmetičar uvidjeti problem i pomoći vam da isti otklonite na vrlo stručan i profesionalan način, ovakav će tretman postati vaša rutina u budućnosti, a problem sa zadebljanim petama biti prošlost.

Savjet je da se stopala kod kuće njeguju određenim kremama svaki dan nakon tuširanja, te će se na taj način spriječiti isušivanje kože.

Njega noktiju i depilacija

Brojni muškarci imaju problema sa noktima na rukama gdje dolazi do pojave zanoktica, potiskivanja kože oko noktiju te ispucalih noktiju. Zbog toga je preporučljivo s vremena na vrijeme posjetiti spa centar u kojem će vaše nokte uljepšati na način da ne morate brinuti kada ste u društvu, na poslovnoj večeri, prilikom izlaska sa djevojkom na način da skrivate vaše nokte, prekrivate ih rukavima, rukama ili držite ruke u džepovima. Tretman u spa centru podrazumijeva turpijanje i skraćivanje noktiju, njegu kože oko noktiju,  zatim određene pilinge koji će vam pomoći da vaši nokti i koža oko njih izgledaju savršeno.

Pored njege noktiju, muškarci u spa centrima mogu dobiti i tretman depilacije voskom. Mnogi muškarci imaju guste i bujne dlake koje ih ponekad znaju prilično nervirati i ne izgledaju baš privlačno, pogotovo ako u ljetnom periodu planirate sunčanje na plaži, a vaša leđa i prsa su prekrivena gustim dlakama. Mnogi spa centri nude veoma efikasne usluge depilacije leđa, ramenog pojawa, prsa, pazuha, ruku i stomaka. Sama depilacija nije isključivo čupanje dlaka nego apsolutni profesionalni tretman uz hidratizirajuće kreme, pilinge, opuštanje kože i mnogo toga drugog čime će se depilacija u spa centrima pretvoriti u naviku, a vaša koža biti glatka i lijepa bez mnogobrojnih dlaka. Muškarci sve češće vode brigu o svom tijelu, pored same brige o izgledu, ovo je bitno i zbog zdravstvenih razloga, zato odlazak u spa centar za muškarce ne treba biti tabu tema, nego navika koju ćete često primjenjivati.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o