MTM iz Mostara otvara januar na TIFBU sceni u Bugojnu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

„Say Goodbye December“, tako ćemo zatvoriti decembar na TIFBU sceni. Sinoć u našoj i vašoj, toploj Maloj sali, odigrana je predstava „Ajmo na Fuka“, iz Mostara.

Predstava „Ajmo na fuka“ autora i redatelja Dragana Komadine je prvi koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta u Mostaru.

Spojilo se bar nešto u Mostaru, a šta drugo, nego umjetnost. Umjetnost nema granice, razlike, barijere. Umjetost nema desnu i lijevu, našu i vašu, istočnu i zapadnu.

Bugojanska Mala sala i sinoć je pokazala svoju domaćinsku ulogu i napunila se do posljednjeg mjesta. Bugojanci znaju da se oduže i naklone, pa je i ova predstava dobila svoj bis od četiri puta.

Mostarci zatvaraju decembar  i otvaraju januar na TIFBU sceni. Već od 06.01.2017. jednog  januarskog petka, publika će moći pogledati predstavu Mostarski teatar mladih „FATIMA NEVJESTA OD BOLI“, po tekstu  Ljubice Ostojić, u režiji  Seada Đulića.

Radi se o tekstu koji obrađuje baladu „Hasanaginica“ iz ženskog ugla, dajući tragičnoj junakinji identitet i pravo da ispriča priču onako kako je ona doživjela.

Sretan Božić i Novu 2017 želi vam TIFBU2016, a od 06.01.2017.godine, sjetite se i vi nas, poručuje organizator.

Neka nas, u pozorištu. #TIFBU2016.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/