MRK Iskra: Ograđujemo se od bilo kakvih nacionalnih ispada

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Danas je održana vandredna sjednica UO MRK Iskra Bugojno, u nastanku prenosimo saopštenje kluba.

“Dana 11.01.2023.godine u 16 sati održana je vanredna sjednica Upravnog odbora MRK Iskra. Tim povodom oglašavamo se o krajnje neugodnoj situaciji u čijem fokusu se našao i naš klub a sve zbog objave igrača Miloš Čekić na društvenim mrežama.

Naime, imenovani igrač ranije je suspendovan zbog povrede Pravilnika o disciplinskom postupku kao i povrede Statuta kluba radi samovoljnog napuštanja kluba. Za objave na društvenim mrežama igrač odgovara sam. Upravni odbor kao rukovodeće tijelo kluba ograđuje se od bilo kakvih nacionalnih ispada.

MRK Iskra Bugojno je klub sa dugogodišnjom tradicijom. Kroz klub su prošli igrači, treneri i članovi svih nacionalnosti i konfesija bez ikakvih problema i neugodnih situacija. MRK Iskra okrenuta je sportskim rezultatima i to je jedini cilj i program rada našeg kluba s toga tražimo bezrezervnu podršku naše vjerne publike, Vandala i svih ljudi dobre volje.

U narednom periodu klub će objaviti sljedeće korake i postupke vezane za predstojeću polusezonu, igrački kadar i odigravanje KUP BiH-a. Sportski pozdrav.” – stoji u saopštenju kluba.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/